ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Συναγερμός για Ελληνικό F-16 που συμμετείχε στην άσκηση «Παρμενίων»

04/10/17 • 18:24 | UPD 04/10/17 • 19:02

Ο Καμμένος διέκοψε την επιτροπή Άμυνας της Βουλής που συμμετείχε μόλις ενημερώθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ #Ελλάδα #ΕΤ

Συναγερμός σήμανε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όταν ένα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας είχε ένδειξη πτώσης λαδιού κατά την διάρκεια της άσκησης «Παρμενίων».

Ο πιλότος ενημέρωσε άμεσα για το συμβάν και ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός έκτακτης ανάγκης, καθώς ήταν άγνωστο αν θα μπορούσε να το προσγειώσει σε κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου.

Τελικά ο χειριστής κατάφερε να προσγειώσει το F-16 στην Κάρπαθο και έτσι έληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει στις ένοπλες δυνάμεις.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης ενημέρωσε άμεσα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για το περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της άσκησης «Παρμενίων» και ο Πάνος Καμμένος επέλεξε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της επιτροπής Άμυνας για να λάβει επιπλέον πληροφορίες.

Η κίνηση αυτή του κ. Καμμένου προκάλεσε αναστάτωση αφού όλοι προσπαθούσαν να μάθουν τι έχει συμβεί, ανησυχώντας μήπως συμβεί κάτι που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του πιλότου.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, ένα μονοθέσιο F-16 ενώ ήταν σε αποστολή στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων» – της μεγαλύτερης διακλαδικής στρατιωτικής άσκησης- παρουσίασε ένδειξη πτώσης λαδιού και ο πιλότος ενημέρωσε ότι πηγαίνει για προσγείωση ανάγκης.