Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΡΤ ο Διονύσης Τσακνής

04/10/17 • 09:52 | UPD 04/10/17 • 10:23

Τον τελευταίο καιρό ακούγονταν έντονα η παραίτηση του κ. Τσακνή #Τσακνής #ΕΡΤ #παραίτηση

Παραιτήθηκε την Τρίτη από την θέση του προέδρου της ΕΡΤ ο Διονύσης Τσακνής.

Τον τελευταίο καιρό ακούγονταν έντονα η παραίτηση του κ. Τσακνή που είχε προκληθεί μετά από διαφωνίες που είχε όπως επίσης και συγκρούσεις με τον νέο διευθύνοντα Σύμβουλο Βασίλη Κωστόπουλο.

Ο Τσακνής, ως μέλος της ΑΕΠΙ είχε καταθέσει εναντίον του νυν διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ για τη μεταξύ τους σύμβαση, ένα ζήτημα που είχε επανέλθει το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του ελέγχου από την οικονομική αστυνομία και ο Κωστόπουλος είχε «παγώσει» τη διαδικασία. Το προηγούμενο Δ.Σ., υπό την προεδρία Τσακνή είχε εξουδιοδοτήσει τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη για να την υπογράψει αλλά όταν ο Ταγματάρχης αποχώρησε, τον διαδέχθηκε ο Κωστόπουλος.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι αναφορές από κυβερνητικά στελέχη που επισκέφθηκαν το Ραδιομέγαρο την Τρίτη σε κακοδιαχείρηση και ατασθαλίες διοικητικής φύσης.

Ο κ. Τσακνής ένοιωσε θιγμένος για όσα ειπώθηκαν και υπέβαλε την παραίτησή του καθώς, όπως είπε – σύμφωνα με πληροφορίες – περίμενε από τα κυβερνητικά στελέχη και όχι μόνο να τον υπερασπιστούν.

Σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Εφημερίδα των Συντακτών» ο συνθέτης θεώρησε ότι μετά την εκδήλωση υπήρξε νομιμοποίηση του «καλφαγιανισμού» στην ΕΡΤ (σ.σ. αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη), από την κυβέρνηση και ανέφερε στην εφημερίδα πως αυτό «ας γίνει χωρίς εμένα».