Βαρύ το κατηγορητήριο για τους δράστες

Ανθρωποκυνηγητό για τους απαγωγείς Λεμπιδάκη: Σε ποιες πόλεις τους αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ.

04/10/17 • 08:27 | UPD 04/10/17 • 09:13

Την ίδια ώρα βαρύ είναι το κατηγορητήριο για τους αυτούς που φέρονται να εμπλέκονται στην απαγωγή #Λεμπιδάκης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τους απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει ανθρώπους που εμπλέκονται στην υπόθεση μέχρι και στην Αθήνα αφού τουλάχιστον πέντε πρόσωπα φέρονται να έχουν σχέση με την απαγωγή. 

Σύμφωνα με το cretapost.gr έρευνες διεξάγονται σε αρκετές περιοχές εκτός και εντός της Κρήτης, σε μέρη όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι είχαν μεταφέρει οι απαγωγείς το Μιχάλη Λεμπιδάκη, αποθήκες, ποιμνιοστάσια, συλλέγοντας κάθε στοιχείο, που θα τους φανεί χρήσιμο για να φτάσουν στην ταυτότητα και των υπολοίπων εμπλεκομένων.

Υπάρχουν ωστόσο πληροφορίες ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ψάχνουν εμπλεκόμενους στην απαγωγή ακόμη και στην Αθήνα αλλά και σε άλλες επαρχιακές πόλεις.

Βαρύ το κατηγορητήριο – Αποδοκιμασίες για τους δράστες

Την ίδια ώρα, βαρύ είναι το κατηγορητήριο για τους αυτούς που φέρονται να εμπλέκονται στην απαγωγή. Συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους οι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου και στη συνέχεια αφού τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες και προσδιορίστηκαν οι ποινικές διώξεις που τους βαρύνουν, εμφανίστηκαν ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο.

Συγκεκριμένα οι κατηγορίες, που τους απαγγέλθηκαν είναι οι εξής: Διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός. Οι παραπάνω είναι οι σοβαρότερες κακουργηματικές κατηγορίες ενώ αντιμετωπίζουν και πλημμελήματα.

Κατά την μεταφορά τους στα Δικαστήρια Ηρακλείου, οι κατηγορούμενοι έτυχαν της υποδοχής αγανακτισμένων Κρητικών που τους φώναζαν «αλήτες» και «ντροπή».

Ελεύθερη η 16χρονη

Η κόρη του 60χρονου μεσίτη από το Ρέθυμνο αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Το κορίτσι μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα από την πίσω είσοδο του δικαστικού μεγάρου και σύμφωνα με τον δικηγόρο της, όπως αναφέρει το cretapost.gr αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται,καθώς δεν γνώριζε τίποτε για την υπόθεση της απαγωγής, λέγοντας ότι έκανε τα θελήματα που της ζητούσε ο πατέρας της, έχοντας πλήρη άγνοια για τη σκοπιμότητα και τα κίνητρα των ενεργειών της.

Ο μεσίτης κατέθεσε ότι φταίει η… οικονομική κρίση

Στην οικονομική κρίση έριξε το… φταίξιμο ένας από τους φερόμενους ως δράστες στην απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Σύμφωνα με το ekriti, ο 60χρονος, μεσίτης στο επάγγελμα, είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν μετά τη σύλληψή του, ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δημιούργησε πολλές οικονομικές υποχρεώσεις, στις οποίες αδυνατούσε να αντεπεξέλθει. Σύμφωνα με τον ίδιο, μπλέχτηκε στην υπόθεση της απαγωγής για να πάρει χρήματα.

Φέρεται να είπε επίσης, ότι το κτίσιμο ενός μεγάλου σπιτιού του, στη περιοχή Ατσιπόπουλου του Ρεθύμνου, του δημιούργησε πολλά χρέη και υπήρχε απειλή κατάσχεσης των περιουσιακών του στοιχείων.

Για το λόγο αυτό μάλιστα, πρωτοστάτησε στο κίνημα πολιτών κατά των πλειστηριασμών αλλά και συμμετείχε στη φωτιά των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο, καθώς θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνο για την κακή οικονομική κατάστασή του. Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι θα πει στην απολογία του στον ανακριτή και πώς θα δικαιολογήσει την εμπλοκή της ανήλικης κόρης του στην υπόθεση.

Η μητέρα της 16χρονης θέλει να μηνύσει τον πατέρα

Την ίδια ώρα, η 16χρονη κόρη του που συνελήφθη ως εμπλεκόμενη στην υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, κρατείται από στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου. Οι πληροφορίες λένε ότι το κορίτσι είχε ρόλο «ταχυδρόμου» στην επικοινωνία των απαγωγέων με την οικογένεια Λεμπιδάκη και πως ήταν εκείνη που αγόραζε κάρτες κινητών, τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι απαγωγείς, υπό τις οδηγίες του πατέρα της.

Σύμφωνα με το ekriti, η ανήλικη διανυκτέρευσε σε γραφείο, συντροφιά με κοπέλα αστυνομικό και όχι στο κρατητήριο. Μάλιστα, της προσφέρθηκε πίτσα, αναψυκτικά και ό,τι άλλο ήθελε, προκειμένου να βοηθήσουν λιγάκι την ψυχολογία της…

Η μητέρα της, η οποία είναι φιλόλογος, σκοπεύει να καταθέσει μήνυση εναντίον του συζύγου της, επειδή παρέσυρε την ανήλικη κόρη τους σε παραβατικές πράξεις.