Ξέσπασε ο Λεμπιδάκης μόλις είδε τους αστυνομικούς: Δεν περίμενα πως θα τελειώσει, είχα απελπιστεί

02/10/17 • 17:16 | UPD 02/10/17 • 17:19

«Μη φοβάσαι τίποτα, είσαι στα χέρια μας, δεν θα σε πειράξει κανένας», είπε ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος κοντά στον Λεμπιδάκη #Λεμπιδάκης

Ξέσπασε σε λυγμούς ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μόλις οι άνδρες της ΕΚΑΜ τον απελευθέρωσαν.

«Μη φοβάσαι τίποτα, είσαι στα χέρια μας, δεν θα σε πειράξει κανένας», είπε ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος κοντά στον Μιχάλη Λεμπιδάκη.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα τελειώσει αυτή η ιστορία, είχα αρχίσει να απελπίζομαι», του απάντησε ο Κρητικός επιχειρηματίας.

Ήταν το πρωί της Δευτέρας όταν οι άνδρες της ΕΚΑΜ εισέβαλαν στην μάντρα αυτοκινήτων που βρισκόταν μόλις πέντε χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου. Μόλις άκουσε τον θόρυβο ο Μιχάλης Λεμπιδάκης τρόμαξε και γι αυτό το λόγο ο αστυνομικός έσπευσε να τον ηρεμήσει.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Πλαστικά Κρήτης» ήταν όμηρος για 186 μέρες και εντοπίστηκε αλυσοδεμένος από το πόδι σε ένα κρεβάτι.

Την υπόθεση είχαν αναλάβει Αστυνομικοί της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος. Τέσσερις φορές στάθηκαν τυχεροί οι απαγωγείς που άλλαξαν κρησφύγετο. Οι αστυνομικοί με θερμικές κάμερες έκαναν κατόπτευση του χώροι και είχαν πάρει όλα τα μέτρα ώστε όταν μπουν στη μάντρα και να μην κινδυνεύσει ο επιχειρηματίας.

Οι συλληφθέντες είναι έξι Κρητικοί και ένας Σκοπιανός μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης. Είχαν απασχολήσει για μικροαδικήματα και όχι σημαντικές υποθέσεις.

Ο 53χρονος επιχειρηματίας είναι αδυνατισμένος και ψυχολογικά καταβεβλημένος, αλλά έχει πλήρη διαύγεια. Έχει μεταφερθεί στο Ιατρείο Σχολής Αστυφυλάκων, όπου εξετάστηκε από γιατρούς και ψυχιάτρους.

Στο πλευρό του, από την πρώτη στιγμή είναι οι συγγενείς του.