Μετά από έξι μήνες ομηρίας

Αποστεωμένος αλλά ευτυχής για την σωτηρία του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

02/10/17 • 11:55 | UPD 02/10/17 • 12:52

Ο γιος του Μιχάλη Λεμπιδάκη και ο αδερφός τού επιχειρηματία είπαν ότι ο άνθρωπός τουςείναι αρκετά καταπονημένος και σαφώς αδυνατισμένος, έχοντας φθάσει τα 45 κιλά! #ΕΤ #Ελλάδα #Λεμπιδάκης

Σε κακή κατάσταση βρήκαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη οι αστυνομικοί που τον απελευθέρωσαν από τα δεσμά του.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, ο γιος του Μιχάλη Λεμπιδάκη και ο αδερφός τού επιχειρηματία είπαν ότι ο άνθρωπός τους βρίσκεται σε ασφαλές σημείο, ωστόσο είναι αρκετά καταπονημένος και σαφώς αδυνατισμένος, έχοντας φθάσει τα 45 κιλά! Συμπλήρωσαν πάντως ότι έχει απόλυτη διαύγεια.

Στο μεταξύ, την ευγνωμοσύνη του προς τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην δύσκολη επιχείρηση της απελευθέρωσής του έστειλε ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης που είχε απαχθεί από τον περασμένο Απρίλιο. Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο επιχειρηματίας είπε: «Ευχαριστώ τον αστυνομικό διευθυντή και τους άλλους αστυνομικούς της Κρήτης που έκαναν τη δουλειά τους με ακρίβεια και μυστικότητα», είπε ο επιχειρηματίας.

Σε επικοινωνία που είχε με τον πατέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη η εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, κλαμένος και χωρίς ακόμη να έχει συναντήσει το παιδί του, ο κ. Γιάννης Λεμπιδάκης ευχαρίστησε για τη στάση και την αποτελεσματικότητα της, την Ελληνική Αστυνομία και αυτό που επιθυμεί τώρα είναι να δει το παιδί του.

Τόσκας: Τον κρατούσαν υπό άσχημες συνθήκες

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον Real FM. «Οι απαγωγείς τον κρατούσαν κάτω από άσχημες συνθήκες, τον ταλαιπωρούσαν», είπε ο κ. Τόσκας.

Ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε και για τους αστυνομικούς που έφεραν εις πέρας την επιχείρηση. Αφού τους ευχαρίστησε για την αίσια έκβαση της απαγωγής, ο κ. Τόσκας είπε ότι «ενήργησαν επαγγελματικά, με ακρίβεια, χωρίς να χυθεί αίμα», για να συμπληρώσει ότι κάποιοι από τους απαγωγείς «είναι άγνωστοι, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που είναι γνωστοί».

«Εδώ και αρκετό καιρό υπήρχαν ενδείξεις, δεν ήταν γνωστός ο τόπος που τον κρατούσαν, γι’ αυτό άργησε η επιχείρηση», συμπλήρωσε ο κ. Τόσκας. «Δεν θέλαμε να συλληφθούν κάποια άτομα και να κινδυνέψει η ζωή του Μιχάλη Λεμπιδάκη», κάνοντας λόγο για εξάρθρωση ενός «επικίνδυνου κυκλώματος».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός είπε για τους δράστες πώς «έκαναν λάθη και είχαν εντοπιστεί μέσα από κάμερες. Πρόκειται για τετραπλή επιτυχία: Είναι σώος ο επιχειρηματίας, δεν χύθηκε αίμα, δεν δόθηκαν λύτρα, συνελήφθησαν οι δράστες».

Η απελευθέρωσή του

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ο οποίος είχε απαχθεί από τα τέλη του περασμένου Απριλίου από τον οικισμό Καλέσσα, έξω από το Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ μετά από έφοδο σε αγροτική περιοχή της Κρήτης απελευθέρωσε τον επιχειρηματία. Η επιχείρηση έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Το σημείο στο οποίο βρέθηκε ο επιχειρηματίας είναι σε οικισμό του Ρεθύμνου. Η περιοχή στην οποία βρέθηκε ο Μιχάλης Λεπμιδάκης βρίσκεται μόλις 5 χιλιόμετρα από το κέντρο του Ρεθύμνου.

Από την έφοδο έχουν γίνει συνολικά οχτώ συλλήψεις. Σημειώνεται πως ο επιχειρηματίας είναι καλά στην υγεία του αν και καταβεβλημένος. Δεν έχει γίνει γνωστό το εάν τελικώς δόθηκαν τα λύτρα που ζητούσαν οι απαγωγείς. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όλοι οι δράστες της απαγωγής είναι Έλληνες και μάλιστα Κρητικοί.

Ήταν 30 Μαρτίου του 2017 όταν οι απαγωγείς είχαν ακινητοποιήσει τον επιχειρηματία που κινούνταν με το αυτοκίνητό του.

Οι δράστες είχαν ζητήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ για την απελευθέρωσή του. Από τότε οι δράστες «έριξαν» πολλές φορές τα λύτρα καθώς η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη αδυνατούσε να συγκεντρώσει το ποσό, λέγοντας ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια.

Στην τελευταία τους επικοινωνία οι δράστες είχαν ζητήσει 18 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε το σημείο όπου ήταν όμηρος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης:

apagogi-lempidaki-krisfigeto-2 Αυτό ήταν το κρησφύγετο των απαγωγέων του Λεμπιδάκη στην Κρήτη [εικόνες]

apagogi-lempidaki-krisfigeto-3 Αυτό ήταν το κρησφύγετο των απαγωγέων του Λεμπιδάκη στην Κρήτη [εικόνες]

apagogi-lempidaki-krisfigeto-4 Αυτό ήταν το κρησφύγετο των απαγωγέων του Λεμπιδάκη στην Κρήτη [εικόνες]

apagogi-lempidaki-krisfigeto-5 Αυτό ήταν το κρησφύγετο των απαγωγέων του Λεμπιδάκη στην Κρήτη [εικόνες]

Συγχαρητήρια από Τσίπρα-Μητσοτάκη

Συγχαρητήρια στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τηνεπιτυχή επιχείρηση απελευθέρωσης του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη έδωσαν μέσω αναρτήσεών του στο διαδίκτυο, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι στόχος είναι μία αστυνομία αποτελεσματική απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα και ταυτόχρονα φιλική απέναντι στους πολίτες.

Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης για την επιχείρηση απελευθέρωσης του απαχθέντα επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη.

«Έχει τις επιχειρησιακές δυνατότητες να φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές», αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση του Μ. Λεμπιδάκη! Έχει τις επιχειρησιακές δυνατότητες να φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές».