Οι αξιωματικοί του Λιμενικού για το «Αγία Ζώνη »

20/09/17 • 23:44 | UPD 20/09/17 • 23:44

Ανακοίνωση σχετικά με τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες σχετικά με την βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και της ρύπανσης στις παραλίες της Αττικής εξέδωσε η Πανελληνία Ένωση Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Παρακολουθώντας πολύ υπομονετικά τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος μετά το περιστατικό της βύθισης του «Αγία Ζώνη ΙΙ», που είχε ως αποτέλεσμα την τεράστια οικολογική καταστροφή των ακτών του Σαρωνικού, και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη λήψη μέτρων αφενός για την διερεύνηση και απόδοση ευθυνών και αφετέρου ως αναγκαίες αλλαγές θεσμικού πλαισίου, με την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του Κλάδου της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων αποκλειστικά στους νηογνώμονες, την συγχώνευση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου με τις Εσωτερικές Υποθέσεις του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και την υπαγωγή, όπως ακούγεται τις τελευταίες μέρες, του Λιμενικού Σώματος στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ

ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος
• δε νομοθετούν αλλά εφαρμόζουν τη νομοθεσία
• υπακούν και εκτελούν εντολές
• επιχειρούν με τα διατιθέμενα μέσα
• έχουν αποδείξει αδιαμφισβήτητα από την ίδρυση του Σώματος και μέχρι σήμερα τις γνώσεις, τις ικανότητες, την επαγγελματική επάρκεια και ευσυνειδησία τους, την εντιμότητά τους και την σημαντική συμβολή τους στον τομέα της ναυτιλίας.

Αν υπάρχουν κάποιοι σήμερα που υποστηρίζουν το αντίθετο, όφειλαν να είχαν δράσει εγκαίρως. Σε κάθε περίπτωση αρνούμαστε να δεχτούμε ότι «ανακάλυψαν ξαφνικά την Αμερική».

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ

ότι, κατά την γνώμη μας, τα παραπάνω μέτρα απαξιώνουν και προσβάλλουν το έργο του Λιμενικού Σώματος και την προσφορά των στελεχών Λ.Σ. και εντάσσονται στο πλαίσιο της διαφαινόμενης προσπάθειας απόδοσης ευθυνών κυρίως προς κατώτερα κλιμάκια Υπηρεσιών και Αξιωματικούς Λ.Σ.

ΖΗΤΟΥΜΕ

από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία την πραγματοποίηση άμεσης συνάντησης προκειμένου ενημερωθούμε λεπτομερώς, εμπεριστατωμένα και επαρκώς αιτιολογημένα επί των εξελίξεων και των προθέσεων και των δύο.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, όλοι ανεξαιρέτως καλούμαστε να αναλάβουμε στο ακέραιο τις ευθύνες μας, ως ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, στην ιστορία του Σώματος αλλά και στους συναδέλφους μας.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Σπύρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Ο Γενικός Γραμματέας
Γιάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ