Ένταση για τους παιδικούς σταθμούς στο υπουργείο Εσωτερικών [βίντεο]

20/09/17 • 11:17 | UPD 20/09/17 • 11:17

Οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να εισβάλουν στο υπουργείο και προκλήθηκε ένταση #ένταση #ΕΤ

Δύο Ομοσπονδίες, που διεκδικούν δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά πραγματοποιούν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος και μάλιστα προκλήθηκε ένταση.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής ζήτησαν συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου, αλλά η απάντηση που έπαιρναν είναι πως «δεν υπήρχε στο κτίριο κάποιος αρμόδιος για να συμβεί κάτι τέτοιο».

Αφού, λοιπόν, λάμβαναν στο αίτημά τους την ίδια απάντηση, οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να εισβάλουν στο υπουργείο, προκειμένου να διαπιστώσουν με τα ίδια τους τα μάτια ότι κάτι τέτοιο ισχύει.

Προκλήθηκε ένταση, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που αιφνιδιάστηκαν, να προσπαθούν να συγκρατήσουν τους συγκεντρωμένους. Τελικά, αυτή «έσβησε» όταν μετά από τρία λεπτά έγινε δεκτό το αίτημα και τελικά έγινε η συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου.

Μια αντιπροσωπεία ανέβηκε στα γραφεία για το ραντεβού, ενώ οι υπόλοιποι διαδηλωτές επέστρεψαν στην είσοδο του υπουργείου. Μεταξύ των παραβρισκόμενων ήταν και ο βουλευτής της Β’ Αθηνών του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.

Η κινητοποίηση γίνεται για τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς -όπως καταγγέλλουν- και διεκδικούν αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.

Σύμφωνα με τις εν λόγω καταγγελίες, 55.000 βρέφη και νήπια αποκλείστηκαν φέτος από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, ενώ τα παιδιά που θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών είναι στην πραγματικότητα πολύ περισσότερα.