Ανησυχία στο Παλαιό Φάληρο: Γέμισε νεκρά ψάρια το ρέμα της Πικροδάφνης [εικόνες]

19/09/17 • 17:29 | UPD 19/09/17 • 19:08

Όπως είναι φυσικό, πολλοί είναι εκείνοι που διερωτώνται αν για τα νεκρά ψάρια ευθύνεται η ρύπανση του Σαρωνικού #Σαρωνικός #Φάληρο #Ψάρια

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Παλαιού Φαλήρου η εικόνα με τα εκατοντάδες νεκρά ψάρια στο ρέμα της Πικροδάφνης.

Όπως είναι φυσικό, πολλοί είναι εκείνοι που διερωτώνται αν για τα νεκρά ψάρια ευθύνεται η ρύπανση του Σαρωνικού.  Το ρέμα εκβάλλει στον Σαρωνικό, σε ένα μικρό Δέλτα στην ακτή Έδεμ, στα σύνορα του Παλαιού Φαλήρου με τον Άλιμο. Στο σημείο της εκβολής πολλά ψάρια μπαίνουν στο ρέμα επειδή βρίσκουν τροφή.

Όμως τις τελευταίες ημέρες τα ψάρια δεν επέστρεψαν στη θάλασσα και εγκλωβίστηκαν στο ρέμα.  Εκεί όμως σύμφωνα με περιοίκους αγωγός λυμάτων έσπασε και πέφτει μέσα στο ρέμα με αποτέλεσμα τα ψάρια να πεθάνουν και να επιπλέουν νεκρά στην επιφάνεια του ρέματος.

Το ρέμα της Πικροδάφνης είναι το τελευταίο της νότιας Αττικής που διατηρείται σε φυσική μορφή και πηγάζει από τη δυτική πλευρά του Υμηττού, καταλήγοντας στη θάλασσα, στα σύνορα Παλαιού Φαλήρου και Καλαμακίου.