Από πού ξεκίνησε και πού πήγαινε

Θαλαμηγός με 2 τόνους χασίς στο Αιγαίο [εικόνες]

11/08/17 • 17:01 | UPD 11/08/17 • 17:05

Συνολικά 1,8 τόνους χασίς μετέφερε πολυτελές σκάφος το οποίο εντοπίστηκε από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά των Κυθήρων.

Η υπερσύγχρονη θαλαμηγός με σημαία Ιταλίας ελέγχθηκε από τις Αρχές, μετά από πληροφορίες που υπήρχαν και βρέθηκε η μεγάλη ποσότητα των ναρκωτικών.

Το σκάφος φέρεται να είχε ξεκινήσει από την Ιταλία, να πέρασε από την Αλβανία, όπου φορτώθηκαν τα ναρκωτικά και να είχε ως πιθανό προορισμό την Τουρκία.

Ένας Ιταλός και ένας Αλβανός έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα.

Το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Νεάπολης όπου και έγινε η καταμέτρηση των ναρκωτικών.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Περίπου δύο τόνοι ναρκωτικών ουσιών εντοπίστηκαν και  κατασχέθηκαν μετά από  ευρεία επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών, εντοπίστηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από περιπολικό σκάφος του  Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή νότια των Κυθήρων, πολυτελές σκάφος αναψυχής, σημαίας Ιταλίας, το οποίο μετέφερε μεγάλη ποσότητα ινδικής κάνναβης που εκτιμάται περίπου σε δύο τόνους.

 Το ανωτέρω σκάφος είχε αποπλεύσει από την Ιταλία με ενδιάμεσο σταθμό φόρτωσης του παράνομου φορτίου τις Αλβανικές ακτές, με προορισμό το Αιγαίο.

 Από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, Ιταλικής και Αλβανικής υπηκοότητας και κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος.

 

 

 

 

 

 

 

Δημοφιλή