Ερχονται νέες ενισχύσεις

Πύρινη «κόλαση» στα Κύθηρα – Μαίνεται η μεγάλη φωτιά [εικόνες]

06/08/17 • 14:33 | UPD 06/08/17 • 14:55

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά για τρίτη ημέρα στα Κύθηρα ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν σκληρή μάχη προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Από το απόγευμα του Σαββάτου τα Κύθηρα τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχουν καεί γύρω στα 20.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού κανένα σπίτι δεν έχει υποστεί ζημιές καθώς δόθηκε «μάχη στις αυλές των σπιτιών» κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως είπε, ένας πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Κυθήρων.

Αυτήν την ώρα, τα δύο μεγάλα μέτωπα της φωτιάς στα Κύθηρα είναι στις περιοχές Πιτσινιάνικα και στη Μονή Μυρτιδίων. Το γεγονός που δυσχεραίνει κυρίως τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι οι δυνατοί άνεμοι και η αλλαγή της κατεύθυνσής τους.

Στο νησί βρίσκεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

«Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να μπορέσουμε να οριοθετήσουμε την μεγάλη πυρκαγιά. Είναι πολύ δύσκολη η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, επειδή πρόκειται για μια πυρκαγιά με ιδιαιτερότητες, λόγω της συνεχούς εναλλαγής κατεύθυνσης των ανέμων, αλλά και της πυκνής καύσιμης ύλης» δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης.

Αυτήν ώρα δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, ενώ επιχειρούν τώρα 84 πυροσβέστες με 30 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων, με την αρωγή εναέριων μέσων, που είναι 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Επίσης αναμένεται και νέα ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων στα Κύθηρα με 32 πυροσβέστες και 8 οχήματα.

“Οι κάτοικοι των οικισμών που είχαν εκκενωθεί επέστρεψαν στα σπίτια τους”, είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

Δημοφιλή