Καταγγελία-σοκ από την Πυροσβεστική: Εμπρησμός η πυρκαγιά στην Μυτιλήνη

04/08/17 • 08:52 | UPD 04/08/17 • 10:02

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές, καταφέρνοντας να ελέγξουν τουλάχιστον την ανάπτυξη των πύρινων μετώπων προς τις κατοικημένες περιοχές των χωριών του Πλωμαρίου, Τρύγωνας και Πλαγιά.

Η εικόνα από το βράδυ της Πέμπτης είναι αρκετά καλύτερη, καθώς κόπασαν οι άνεμοι και πλέον το μέτωπο δεν κινείται ανεξέλεγκτα. Στο σημείο παραμένουν 34 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 64 άτομο πεζοπόρο, έξι εθελοντές, δύο οχήματα των ΟΤΑ και τέσσερα ιδιωτικά.

Αυτή τη στιγμή μεγάλες αναζωπυρώσεις υπάρχουν κυρίως στην περιοχή του Καριώνα. Επίγειες δυνάμεις που έφθασαν στο νησί ακόμα και από την Αθήνα, τέσσερα δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, αλλά και ειδικά οχήματα που ήρθαν στη Μυτιλήνη από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής σήμερα το πρωί, προσπαθούν να ελέγξουν τα μέτωπα της φωτιάς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες αργά το μεσημέρι μεταξύ Παπάδου Γέρας και Πλωμαρίου, κατακαίγοντας δασική έκταση και ελαιοκαλλιέργειες.

Όπως καταγγέλλεται επίσημα από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαο Μπαμπάκο οφείλεται σε εμπρησμό, αφού μέτωπα αναπτύσσονταν σε μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο.

Κάποιος πέταξε κάτι κι έφυγε, λένε οι κάτοικοι

Μέσα σε λίγη ώρα, λόγω των ισχυρών ανέμων, οι φλόγες εξαπλώθηκαν και έκαψαν ολοσχερώς δύο πυροσβεστικά, δύο κατοικίες και δύο οχήματα. Επίσης, τρεις πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφριά εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

«Κάτι πετάξανε, κάποιος πέρασε με το αυτοκίνητο, κάτι πέταξε και έφυγε. Φύσαγε τόσο πολύ και δεν προλαβαίναμε. Να φανταστείς κάηκε το πυροσβεστικό επάνω που πήγε να σβήσει την φωτιά. Έχουν καεί και σπίτια από πίσω. Εμείς την προλάβαμε την φωτιά, ήρθαν και 4 οχήματα, αλλιώς θα είχε καεί όλο το Λαγονήσι», είπε κάτοικος της περιοχής σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου που κάηκε από τη φωτιά που ξέσπασε. «Από το δρόμο κάτω ξεκίνησε η φωτιά, μήπως από τσιγάρο, δεν ξέρω. Το αυτοκίνητο το είδα να καίγεται και πήγα να πάρω το άλλο αυτοκίνητο. Ήρθε η πυροσβεστική και το έσβησε, δεν μπορούσαμε να σταθούμε από τον καπνό. Αναίσθητοι οδηγοί πετάνε τα τσιγάρα. Ξεκίνησε κάτω από τον δρόμο. Δεν έχει λόγο να βάλει εδώ κανείς φωτιά, δεν είναι οικοδομήσιμο, είναι του ασύλου ανιάτων».

Δημοφιλή