Αναβρασμός στην ΕΡΤ: Παραιτείται ο Διονύσης Τσακνής

02/08/17 • 12:05 | UPD 02/08/17 • 12:08

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όπου λίγες ώρες μετά το μπάχαλο με τον διορισμό του Χάρρυ Κλυνν, σήμερα παραιτείται ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η «Καθημερινή», ο Διονύσης Τσακνής σε συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έφτασε στο σημείο να υποβάλλει την παραίτησή του και μάλιστα ανέλαβε να τον μεταπείσει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς επιχείρησε να μεταπείσει τον Διονύση Τσακνή και αναμένεται συνάντηση τις επόμενες ημέρες με θέμα τις αρμοδιότητες του προέδρου της ΕΡΤ.

Τις τελευταίες ημέρες στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής υπάρχει κλίμα έντονης αντιπαράθεσης για τα ζητήματα διοικητικής λειτουργίας και σημαντικών αποφάσεων για τις επιλογές της εταιρείας, ενώ ο κ. Τσακνής φέρεται να έχει διαφωνήσει έντονα με τον κ. Κωστόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου αναμένεται να αναλάβει ο Γιώργος Θαλασσινός, ο οποίος έχει χρηματίσει διευθυντής στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Planet και Μελωδία, ενώ ήταν διευθυντής προγράμματος στον 902 Αριστερά στα FM.

Την ίδια στιγμή, στη διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αναμένεται να προστεθεί ένα ακόμη μέλος, αυτήν τη φορά από τον χώρο της τέχνης. Χθες, θόρυβο προκάλεσαν οι πληροφορίες ότι επελέγη ο Χάρρυ Κλυνν για το Δ.Σ. της ΕΡΤ, ωστόσο αυτές διαψεύστηκαν στη συνέχεια.

Δημοφιλή