Η κατάθεση της συζύγου ρίχνει φως στον θάνατο του τουρίστα από ταχύπλοο στην Κέρκυρα

01/08/17 • 09:44 | UPD 01/08/17 • 09:44

Από δύο χτυπήματα στο κεφάλι που το ένα ήταν στο σημείο της ένωσης του λαιμού με τον κορμό, φαίνεται να προήλθε ο θάνατος του νεαρού Ελβετού στην Κέρκυρα.

Εκτός από τα δύο αυτά σοβαρά τραύματα, στο σώμα του νεκρού εντοπίστηκαν και άλλα χτυπήματα από το ταχύπλοο σκάφος από το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο.

Τον άτυχο άνδρα παρέσυρε το ταχύπλοο στο οποίο επέβαινε, όταν λόγω της ταχύτητας και του κυματισμού, έχασε την ισορροπία του και έπεσε από την μπροστινή πλευρά στη θάλασσα με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει η προπέλα της μηχανής.

Το σκάφος οδηγούσε η σύζυγός του που, σοκαρισμένη, κρατείται στο Λιμενικό Σταθμό Παλαιοκαστριτών αδυνατώντας να πιστέψει τι έχει συμβεί…

Το ζευγάρι είχε ενοικιάσει το ταχύπλοο από την παραλία της Αλύπας στην Παλαιοκαστρίτσα μερικές ώρες νωρίτερα με σκοπό να προσεγγίσει άλλες παραλίες της δυτικής πλευράς του νησιού των Φαιάκων. Το περιστατικό συνέβη σε απόσταση 10 περίπου μιλίων από το λιμάνι της αναχώρησής τους.

Η γυναίκα κάλεσε αμέσως βοήθεια και το σημείο του δυστυχήματος προσέγγισαν ιδιοκτήτες επιχείρησης ενοικίασης σκαφών οι οποίο και ανέσυραν τον τραυματία από τη θάλασσα. Δυστυχώς, όμως, παρά την άμεση άφιξη ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε πριν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

Σήμερα αναμένεται και η ιατροδικαστική έρευνα η οποία θα δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου του νεαρού Ελβετού.

Το τραγικό αυτό δυστύχημα φέρνει για ακόμα μια φορά στην επικαιρότητα το μεγάλο θέμα με την ενοικίαση μικρών ταχυπλόων σε τουρίστες που τις περισσότερες φορές αν όχι όλες γίνεται χωρίς το απαιτούμενο δίπλωμα.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που νοίκιασε το σκάφος στους δύο Ελβετούς, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για εμάς. Για τον συγκεκριμένο τύπο σκάφους δεν χρειάζεται δίπλωμα. Το σύνθημά μας είναι: «Πρώτα η ασφάλεια». Δυστυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας».

Δημοφιλή