Στο ελικόπτερο που ήταν ψεκαστικό, επέβαιναν τρία άτομα. Για άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες έπεσε σε βαλτώδη περιοχή στον υδροβιότοπο του Σχοινιά. Ο ένας από τους τρεις επιβαίνοντες κατάφερε να απεγκλωβιστεί με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, ενώ οι άλλοι δύο ανασύρθηκαν από τις ομάδες διάσωσης χωρίς τις αισθήσεις τους.
Διαβάστε: Βίντεο-σοκ από την πτώση του ελικοπτέρου στον Σχοινιά

Στις 9:48 ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική για πτώση ελικοπτέρου που εκτελούσε ψεκασμούς στο πλαίσιο αντιμετώπισης των κουνουπιών στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης και του Σχοινιά. Αμεσα ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης στην οποία συμμετείχαν 25 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ανάμεσα τους και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ.
Διαβάστε: Εκτός υπηρεσίας το ελικόπτερο που έπεσε στον Σχοινιά – Ενας φοιτητής ο επιζών
Η προσέγγιση στο σημείο της πτώσης ήταν δύσκολη γιατί η περιοχή είναι βαλτώδης. Οταν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο της πτώσης, απεγκλώβισαν νεκρούς από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου δύο από τους τρεις επιβαίνοντες.
Το tweet της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των δύο χειριστών
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως το ελικόπτερο είχε πάνω του καλώδια της ΔΕΗ. Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες και 9 οχήματα. Επίσης σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το αεροσκάφος είχε μισθωθεί από την Περιφέρεια Αττικής για ψεκασμούς εναντίον των κουνουπιών.


