Βρεθήκαμε στην συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε» – Τι μας είπαν οι διαδηλωτές

21/06/17 • 08:31 | UPD 21/06/17 • 08:31

Ένα χρόνο μετά την πρώτη τους αντικυβερνητική διαδήλωση, οι «#Παραιτηθείτε» χθες έστειλαν το μήνυμά τους στην κυβέρνηση: «Φύγετε, μας εξαπατήσατε».

Πλήθος κόσμου έδωσε χθες ραντεβού στις 8 το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος για να εκφράσει την αγωνία του για τη χώρα λίγες ημέρες μετά την υπογραφή μιας επώδυνης συμφωνίας και να διεκδικήσει λύσεις.

Ενας από τους βασικούς λόγους της διαμαρτυρίας τους είναι η συνεχής διαρροή «μυαλών» εκτός των ελληνικών συνόρων. Από τα μεγάφωνα στην πλατεία Συντάγματος ακούγονταν αποσπάσματα από ομιλίες και υποσχέσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, υποσχέσεις που έμειναν απλά… στα χαρτιά και άλλες που διαψεύστηκαν εντελώς.

Οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα επεδίωξαν μια λιτή συγκέντρωση, χωρίς πολλά πανό, έτσι ώστε να γίνει σαφές σύμφωνα με τους διοργανωτές του ότι δεν ήταν σκοπός τους να κάνουν διακριτή την παρουσία τους. Ήθελαν απλά να ακουστούν τα πολύ συγκεκριμένα αιτήματά τους. Οι λόγοι διαμαρτυρίας των διαδηλωτών δεν ήταν μόνο οι συνεχείς περικοπές σε εισοδήματα και συντάξεις.

Ορισμένοι διαμαρτύρονταν ακόμη και για να διεκδικήσουν να πραγματοποιηθούν επενδύσεις στη χώρα μας. «Ενα πράγμα είναι χειρότερο από το να σε εξαπατούν: Να το συνηθίσεις», έγραφε τη φράση από τον Αρκά ένα αυτοσχέδιο πανό, συνοψίζοντας όλο το νόημα της χθεσινής συγκέντρωσης.

Το «παρών» στη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε» έδωσαν και γνωστοί Έλληνες από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό κόσμο, όπως ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Θανάσης Χειμωνάς.

Τα αιτήματα: Σοβαρή συνεννόηση χωρίς προβοκατόρικη, δήθεν εχθρική συμπεριφορά απέναντι στην υπόλοιπη Ευρώπη για το κοινό στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και χωρίς τις άκριτα «τυφλές υπογραφές σε ό,τι γράφουν τα Μνημόνια πίσω από κλειστές πόρτες στις Βρυξέλλες, προκειμένου κάποιοι να κρατήσουν τις καρέκλες τους -και τους παχυλούς τους μισθούς- ώστε να συνεχίσουν να διορίζουν τα «δικά τους παιδιά» για να εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον.

Δραστικές περικοπές δαπανών παντού, να μπει ένα τέλος στο σπάταλο κράτος, με ουσιαστική αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα και με απομάκρυνση τυχόν αργόμισθων και ατόμων που διορίστηκαν με πλαστά πτυχία ή εντελώς ελλιπή προσόντα.

Αμεσα μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής. Ουσιαστικά ισοδύναμα που θα οδηγήσουν στη δραστική μείωση του ΦΠΑ και των νέων έμμεσων και άμεσων φόρων τους οποίους επιβαρυνόμαστε όλοι μας καθαρά λόγω της απίστευτης ανευθυνότητας των κυβερνώντων.

Αναστασία Βαμβακά
avamvaka@e-typos.com
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap