Η ΚΕΔΕ ζητά λύση στο θέμα των συμβασιούχων

19/06/17 • 15:55 | UPD 19/06/17 • 15:55

Να δώσει άμεσα λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων και να μην κρύβεται κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης.

Επίσης, τον καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνο για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από τα μεσάνυχτα οι εργαζόμενοι στους δήμους, με τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων.

Τις κινητοποιήσεις τους, πυροδότησε η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι είναι αντισυνταγματική τυχόν μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξέφρασε την υποστήριξη του Α΄ βαθμού της Αυτοδιοίκησης στο «δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους και το αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στηρίζουμε τους συμβασιούχους και είμαστε δίπλα τους» δήλωσε ο ίδιος.

Ο κ. Πατούλης, επανέλαβε το αίτημα της ΚΕΔΕ ότι «οι ίδιοι οι δήμοι να αποφασίζουν μέσα πάντοτε από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, για τον αριθμό και τις ειδικότητες των εργαζομένων που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Θεωρούμε αδιανόητο ο υπουργός Εσωτερικών να αποφασίζει για το πώς θα λειτουργούν οι 325 δήμοι, κάτι που δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης»