«Είμαι ένοχος, σκότωσα την γιαγιά μου κι έναν γείτονα», ομολογεί ο νεαρός από την Φθιώτιδα

14/06/17 • 16:29 | UPD 14/06/17 • 17:33

«Είμαι ένοχος, σκότωσα τη γιαγιά μου και τον γείτονα», είπε σήμερα σε δικαστές και ενόρκους ο νεαρός από την Φθιώτιδα

«Είμαι ένοχος, σκότωσα τη γιαγιά μου και τον γείτονα», είπε σήμερα σε δικαστές και ενόρκους ο νεαρός που στις 6 Δεκεμβρίου του 2012 σε κατάσταση αμόκ είχε δολοφονήσει με μαχαίρι την ηλικιωμένη γιαγιά του, έναν γείτονα και είχε τραυματίσει την σύζυγο του γείτονα.

Ο τότε 18χρονος δράστης παραδέχθηκε πως είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και βρισκόταν εκτός εαυτού. «Δεν μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου» είπε στην απολογία του. «Τους έβλεπα όλους ως εχθρούς».

Ο νεαρός ζούσε στον Μώλο του δήμου Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου μαζί με την γιαγιά του, αφού η μητέρα του είναι μπλεγμένη στον κόσμο των ναρκωτικών και ο πατέρας μπαινοβγαίνει σε ψυχιατρεία. Πρωτόδικα το δικαστήριο του Καρπενησίου του είχε επιβάλει 20 χρόνια και 8 μήνες κάθειρξης αναγνωρίζοντάς του τα ελαφρυντικά της μετεβηφικής ηλικίας και του μειωμένου καταλογισμού.

Η απόφαση του εφετείου σήμερα ήταν 20 χρόνια κάθειρξη ενώ αφαιρέθηκαν οι 8 μήνες λόγω διαγραφής των αδικημάτων της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας. Του αναγνωρίστηκαν πάντως τα ίδια ελαφρυντικά. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Δημήτρη Κρούπη, σύντομα θα αποφυλακιστεί.