Αθήνα Καιρός

Ζαχάροβα: Βολές κατά της Ελλάδας για την έκδοση του Mr. Bitcoin [βίντεο]

4 λεπτά
Ζαχάροβα: Βολές κατά της Ελλάδας για την έκδοση του Mr. Bitcoin [βίντεο]

Μαρία Ζαχάροβα: Σε παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης για τις προξενικές σχέσεις από την Αθήνα αναφέρεται το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την υπόθεση της έκδοσης του Ρώσου προγραμματιστή Αλεξάντρ Βίνικ γνωστού και ως Mr. Bitcoin, στις ΗΠΑ.

Η δήλωση της επίσημης εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρίας Ζαχάροβα, αναφέρει:

«Είμαστε εξοργισμένοι με τις μη φιλικές ενέργειες των Αρχών της Ελλάδας, οι οποίες, υπό την πίεση των ΗΠΑ, που έχουν εξαπολύσει πραγματικό κυνήγι Ρώσων πολιτών σε τρίτες χώρες με επινοημένες προφάσεις, εξέδωσαν τον συμπατριώτη μας Α.Β.Βίνικ προς εξόντωση στην αμερικανική εκδικητική δικαιοσύνη.

«Κατά παράβαση του άρθρου 36 της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Σχέσεις του 1963 και σε αντίθεση με το επίσημο αίτημα της πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα, δεν επετράπη σε προξενικούς υπαλλήλους της διπλωματικής αποστολής, στον δικηγόρο και τον μεταφραστή του να συναντήσουν τον Ρώσο πολίτη (…).

«Η ενεργός συμμετοχή των Αθηνών σε άλλη μια παράνομη πράξη αμερικανικής νομικής αυθαιρεσίας εναντίον Ρώσου, ο οποίος συνελήφθη προ πενταετίας και πλέον στην Ελλάδα, στη συνέχεια παραδόθηκε στη Γαλλία, από όπου τον επανέφεραν στην Αθήνα μόνο για την τάχιστη έκδοσή του και ουσιαστικά την απαγωγή του, είναι άλλη μια απόδειξη της συγκρουσιακής γραμμής που ακολουθεί η ελληνική ηγεσία κατά της χώρας μας.

«Η Ρωσία δε θα εγκαταλείψει τον πολίτη μας στην κακοτυχία του. Οι Ρώσοι διπλωμάτες θα κάνουν παν το δυνατόν για να προστατεύσουν τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά του».

Ειδήσεις σήμερα

Φωτιά στη Χαλκίδα: Μάχη για να μην φτάσει στο Πεδίο Βολής – Συναγερμός στο νοσοκομείο [εικόνες-βίντεο]

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Η σοκαριστική ομολογία του Πακιστανού – «Μαλώσαμε και τη σκότωσα», απολογείται τη Δευτέρα [βίντεο]

Καιρός: Τι καιρό θα κάνει τον Δεκαπενταύγουστο – Πτώση της θερμοκρασίας, ποιες ημέρες «κυκλώνει» ο Αρναούτογλου

Έξαλλος ο Ερντογάν με Γερμανία και Γαλλία: «Είναι όργανα της ελληνοκυπριακής προπαγάνδας»

Δήλωση Μητσοτάκη τη Δευτέρα για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]