Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλείται η Wall Street Journal, η κυβέρνηση Τραμπ ήρε έναν βασικό περιορισμό στη χρήση από την Ουκρανία βρετανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Η κίνηση ισοδυναμεί με έγκριση προς το Κίεβο να εντείνει τις επιθέσεις σε στόχους εντός της Ρωσίας και έτσι να αυξήσει την πίεση προς το Κρεμλίνο.
Μάλιστα η Ουκρανία χρησιμοποίησε την Τρίτη έναν πύραυλο κρουζ Storm Shadow, για να χτυπήσει ένα ρωσικό εργοστάσιο στο Μπριάνσκ, το οποίο παρήγαγε εκρηκτικά και καύσιμα πυραύλων, όπως ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Χαρακτήρισε την επίθεση ως «επιτυχημένο χτύπημα» που διαπέρασε τη ρωσική αεράμυνα.
Επίσης ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ γνωστοποίησε πως η χώρα του θα επιβάλει νέες κυρώσεις στη Μόσχα. «Πρόκειται να ανακοινώσουμε είτε μετά το κλείσιμο των αγορών σήμερα το απόγευμα είτε αύριο το πρωί ένα σημαντικό πακέτο νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας», είπε ο Μπέσεντ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
Ειδήσεις Σήμερα
- Ξαρχάκος: Ο Σαββόπουλος πολεμήθηκε επειδή είχε διαφορετική άποψη
- Ερευνα σοκ: Οι Ελληνες 16χρονοι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε κατανάλωση αλκοόλ, καπνού, ουσιών και τζόγου [γραφήματα]
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα ξεκάθαρα μηνύματα εκτός και εντός ΝΔ – «Θα εφαρμόσω το πρόγραμμα για το οποίο με ψήφισαν οι Ελληνες»