Αθήνα Καιρός

Βρετανία: Το BBC ερευνά νέα καταγγελία για παραποίηση ομιλίας του Τραμπ σε δεύτερη εκπομπή – Ο Αμερικανός πρόεδρος απειλεί με αγωγή 1 δισ. δολαρίων

3 λεπτά
Βρετανία: Το BBC ερευνά νέα καταγγελία για παραποίηση ομιλίας του Τραμπ σε δεύτερη εκπομπή – Ο Αμερικανός πρόεδρος απειλεί με αγωγή 1 δισ. δολαρίων

Το BBC έκανε γνωστό ότι εξετάζει τις νέες καταγγελίες, που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα The Telegraph, σχετικά με το μοντάζ ομιλίας του προέδρου των ΗΠΑΝτόναλντ Τραμπ, από άλλη εκπομπή του.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Βρετανίας έχει βυθιστεί στη μεγαλύτερη κρίση του εδώ και δεκαετίες αφού δύο ανώτερα στελέχη του παραιτήθηκαν, καθώς διατυπώθηκαν κατηγορίες για μεροληψία και για τον τρόπο με τον οποίο μονταρίστηκε μια ομιλία του Τραμπ από την εκπομπή Panorama.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απειλεί ότι θα καταθέσει αγωγή, ζητώντας αποζημίωση ύψους 1 δισεκ. δολαρίων.

Η εφημερίδα Telegraph, που αποκάλυψε πρώτη το θέμα, γράφει σήμερα ότι μια άλλη εκπομπή του BBC, η Newsnight, έκανε επίσης επιλεκτικό μοντάζ της ίδιας ομιλίας του Τραμπ, τον Ιούνιο του 2022, δύο χρόνια πριν από το Panorama. Το μοντάζ εκείνο ήταν παρόμοιο με εκείνο της εκπομπής Panorama.

«Το BBC τηρεί τα υψηλότερα δημοσιογραφικά πρότυπα» είπε ένας εκπρόσωπος, απαντώντας στο ρεπορτάζ της Telegraph. «Το θέμα αυτό έχει τεθεί υπόψη μας και το εξετάζουμε», πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα, το BBC ζήτησε συγγνώμη για την εκπομπή Panorama, στην οποία είχαν συνδυαστεί μαζί τρία μέρη της ομιλίας του Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου 2021, όταν οι υποστηρικτές του Ρεπουμπλικάνου προέδρου εισέβαλαν στο Καπιτώλιο. Η μονταρισμένη ομιλία έδινε την εντύπωση ότι ο Τραμπ υποκίνησε τη βία.

Δικηγόροι του Τραμπ είπαν ότι το BBC πρέπει να αποσύρει αυτό το ντοκιμαντέρ μέχρι αύριο Παρασκευή, αλλιώς θα καταθέσουν αγωγή ύψους «τουλάχιστον» 1 δισεκ. δολαρίων. Θέλουν επίσης να ζητήσει συγγνώμη το BBC και να αποζημιώσει τον Τραμπ γιατί έβλαψε τη φήμη του και του προκάλεσε «οικονομική ζημία».

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]