Αθήνα Καιρός

Βόρεια Κορέα: Διαμηνύει πως θα τεθούν και άλλοι δορυφόροι σε τροχιά

3 λεπτά
Βόρεια Κορέα: Διαμηνύει πως θα τεθούν και άλλοι δορυφόροι σε τροχιά

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα θα εκτοξεύσει κι άλλους δορυφόρους, ασκώντας αυτά που χαρακτήρισε κυριαρχικά της δικαιώματα, μεταδίδει το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η βορειοκορεατική διπλωματία εξάλλου επέκρινε έντονα καταδικαστικές ανακοινώσεις από μέρους των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και άλλων χωρών αφού έθεσε σε τροχιά τον πρώτο της στρατιωτικό δορυφόρο παρατήρησης, την περασμένη εβδομάδα.

Φωτογραφίες με δυνητικούς «στόχους» στη Νότια Κορέα

Το KCNA είχε μεταδώσει ότι ο δορυφόρος έστειλε τις πρώτες φωτογραφίες που απεικονίζουν δυνητικούς «στόχους» στη Νότια Κορέα, τις οποίες μάλιστα επιθεώρησε ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης επισκέφτηκε την Εθνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας (NATA) με την κόρη του και φωτογραφήθηκαν με όσους συμμετείχαν στο δορυφορικό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις δορυφορικές φωτογραφίες απεικονίζονται τοποθεσίες στην πρωτεύουσα Σεούλ και σε άλλες περιοχές της Νότιας Κορέας όπου βρίσκονται αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

Βλέπουν ρωσικό δάχτυλο

Η Βόρεια Κορέα έθεσε την περασμένη Τρίτη σε τροχιά τον πρώτο κατασκοπευτικό δορυφόρο της, ωστόσο αξιωματούχοι στη Σεούλ και στρατιωτικοί αναλυτές υπογραμμίζουν πως επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να επαληθεύσουν τις δυνατότητές του.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι η τεχνική βοήθεια της Ρωσίας πιθανότατα βοήθησε τον Βορρά να θέσει με επιτυχία τον δορυφόρο σε τροχιά.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]