Αθήνα Καιρός

Βασίλισσα Ελισάβετ – Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: Γνώριζε ότι ήταν βιαστής – Ποιος την είχε προειδοποιήσει;

4 λεπτά
Βασίλισσα Ελισάβετ – Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: Γνώριζε ότι ήταν βιαστής – Ποιος την είχε προειδοποιήσει;

Η αείμνηστη Βασίλισσα Ελισάβετ είχε ενημερωθεί ότι ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ ήταν από αυτούς που του άρεσε να «επιτίθεται σε γυναίκες» πριν από το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, όπως προέκυψε χθες, καθώς πέντε γυναίκες κατηγόρησαν το πρώην αφεντικό των Harrods για βιασμό.

Μετά την έρευνα του BBC που αποκάλυψε μια σειρά από κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση από τον αείμνηστο δισεκατομμυριούχο, ο πρώην επικεφαλής προστασίας δικαιωμάτων της Σκότλαντ Γιαρντ, Ντάι Ντέιβις, αποκάλυψε ότι η αστυνομία ενημερώθηκε για πρώτη φορά για τέτοιες κατηγορίες εναντίον του Αλ Φαγιέντ τη δεκαετία του 1990.

Ο Ντέιβις είπε σε έναν σύμβουλο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ τις ανησυχίες του σχετικά με την πριγκίπισσα της Ουαλίας και τους γιους της, Γουίλιαμ και Χάρι, που πήγαιναν διακοπές με τον Αλ Φαγιέντ και τον γιο του Ντόντι, λίγο πριν το θάνατο της Νταϊάνα το 1997, αλλά λέει ότι η συμβουλή του αγνοήθηκε. .

Χθες το βράδυ ο Sir Keir Starmer αντιμετώπισε ερωτήσεις σχετικά με την αποτυχία δίωξης του Al Fayed, ο οποίος πέθανε το 2023 σε ηλικία 94 ετών, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Διευθυντής των Δημοσίων Εισαγγελιών, καθώς φέρεται ότι ο μεγιστάνας κυνηγούσε το προσωπικό για δεκαετίες.

Ο Πρωθυπουργός ήταν επικεφαλής της Εισαγγελικής Υπηρεσίας του Στέμματος το 2009, όταν οι δικηγόροι της αποφάσισαν να μην κατηγορήσουν τον αιγυπτιακής καταγωγής επιχειρηματία για ισχυρισμούς ότι κακοποίησε σεξουαλικά μια 15χρονη μαθήτρια το προηγούμενο έτος.

Η Downing Street είπε ότι ο Sir Keir, ο οποίος παραιτήθηκε από τον ρόλο του στο CPS το 2013, δεν είχε καμία ανάμειξη στην απόφαση και η υπόθεση «δεν πέρασε από το γραφείο του». Ωστόσο, οι Συντηρητικοί είπαν ότι ήταν «ακόμη μια περίπτωση αποτυχίας» της οργάνωσης υπό την εποπτεία του, αφού επίσης απέτυχε να διώξει τον παιδόφιλο Jimmy Savile.

Ο Al Fayed συνέχισε να κατηγορείται για περαιτέρω σεξουαλικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού, που ανάγκασε τη Scotland Yard να ζητήσει ερευνητική συμβουλή από το CPS άλλες τρεις φορές το 2018, το 2021 και το 2023.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]