Αθήνα Καιρός

Βασιλιάς Κάρολος: Το Παλάτι «κόβει» τα φτερά σε Χάρι και Μέγκαν – Τι αλλάζει μετά την επιστροφή τους στη Βρετανία

3 λεπτά
Βασιλιάς Κάρολος: Το Παλάτι «κόβει» τα φτερά σε Χάρι και Μέγκαν – Τι αλλάζει μετά την επιστροφή τους στη Βρετανία
FILE PHOTO: Britain's Meghan, Duchess of Sussex, reacts as she, Prince Harry, Duke of Sussex, Queen Camilla and King Charles attend the state funeral and burial of Britain's Queen Elizabeth, in London, Britain, September 19, 2022 REUTERS/Toby Melville/File Photo

Ο βασιλιάς Κάρολος ξεκαθάρισε ότι η επιστροφή του Χάρι και της Μέγκαν στη Βρετανία δεν σημαίνει και επιστροφή τους στα ενεργά βασιλικά καθήκοντα.

Το Παλάτι «κόβει» τα φτερά σε Χάρι και Μέγκαν

Το Παλάτι επιβεβαίωσε ότι το ζευγάρι εξακολουθεί να θεωρείται ιδιώτης και δεν αποτελεί μέρος των εργαζόμενων μελών της βασιλικής οικογένειας.

Διευκρινίσεις δόθηκαν και για το θέμα της ασφάλειάς τους, καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση, για οποιοδήποτε ζήτημα προστασίας θα πρέπει να απευθύνονται στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

FILE PHOTO: Britain’s Meghan, Duchess of Sussex, reacts as she, Prince Harry, Duke of Sussex, Queen Camilla and King Charles attend the state funeral and burial of Britain’s Queen Elizabeth, in London, Britain, September 19, 2022 REUTERS/Toby Melville/File Photo

Τι αλλάζει μετά την επιστροφή τους στη Βρετανία

Η επιστολή του βασιλιά Καρόλου

«Μετά την απόφαση του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ να εγκατασταθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουμε λάβει μια σειρά από αιτήματα για εξηγήσεις. Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε αμφιβολία ή σύγχυση, ο βασιλιάς έδωσε εντολή να κοινοποιηθούν οι ακόλουθες πληροφορίες:

Είναι γνωστό ότι τον Ιανουάριο του 2020 ο Δούκας και η Δούκισσα παραιτήθηκαν από τα καθήκοντα εκπροσώπησης εκ μέρους του μονάρχη και δεν είναι πλέον ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας. Αυτή η θέση τους, διαφορετική από τα κρατικά και βασιλικά καθήκοντα που αναλαμβάνει η ενεργή βασιλική οικογένεια, και με την προσωπική ελευθερία που προσφέρει στο ζευγάρι όσον αφορά την οικονομική ανεξαρτησία και την προστασία της ιδιωτικής του ζωής, όπως θα επιθυμούσε, θα συνεχίσει να γίνεται πλήρως σεβαστή», αναφέρει η επιστολή.

Συνεχίζει λέγοντας ότι: «Συνεπώς, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην τρέχουσα κατάσταση του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ. Οι βασιλικές ιδιότητές τους είναι σε εκκρεμότητα και δεν χρησιμοποιούνται. Το φιλανθρωπικό έργο του Δούκα και της Δούκισσας είναι προσωπική τους υπόθεση και αναλαμβάνεται σε ιδιωτικό επίπεδο. Εν ολίγοις, η θέση τους είναι παρόμοια με αυτή των ιδιωτών με εμπορικά και φιλανθρωπικά ενδιαφέροντα. Για οποιαδήποτε ζητήματα ασφάλειας θα πρέπει να συνεχίσουν να απευθύνονται στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Όλη η αλληλογραφία και τα ερωτήματα που σχετίζονται με το ζευγάρι θα πρέπει να αποστέλλονται απευθείας στο γραφείο τους, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί ξεχωριστά από το βασιλικό-οικογενειακό».

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]