Ο Μαθόν, μέλος του Λαϊκού Κόμματος (PP), δέχθηκε σφοδρή κριτική όταν αποκαλύφθηκε ότι την ώρα της καταστροφής γευμάτιζε για περισσότερες από τρεις ώρες με δημοσιογράφο, ενώ δεν είχε αποσταλεί εγκαίρως προειδοποίηση κινδύνου στους κατοίκους.
Οι διαδηλώσεις στη Βαλένθια με το σύνθημα «Λάσπη στα χέρια μας, αίμα στα δικά του» και η οργή στο μνημόσυνο των θυμάτων οδήγησαν τελικά στην παραίτησή του. Οι έρευνες για ενδεχόμενη αμέλεια και ανθρωποκτονία εξ αμελείας βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο Κάρλος Μαθόν, ο πρόεδρος της ανατολικής ισπανικής περιφέρειας της Βαλένθια, υπέκυψε στην οργή του κοινού και στις πολιτικές πιέσεις παραιτούμενος για τον κακό χειρισμό των θανατηφόρων πλημμυρών που στοίχισαν τη ζωή σε 229 ανθρώπους στην περιοχή πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο.
Ο Μαθόν, μέλος του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP), άντεξε παρά τις εκκλήσεις προς αυτόν να παραιτηθεί, αφού αποκαλύφθηκε ότι πέρασε περισσότερες από τρεις ώρες γευματίζοντας με έναν δημοσιογράφο, καθώς οι πλημμύρες έπληξαν την περιοχή και οι άνθρωποι πνίγονταν στα σπίτια, τα γκαράζ και τα αυτοκίνητά τους.
Η πεισματική του άρνηση να παραιτηθεί είχε προκαλέσει μια σειρά από μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Βαλένθια, πολλές από τις οποίες ονομάζονταν «Λάσπη στα χέρια μας, αίμα στα δικά του». Μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι το 75% των κατοίκων της Βαλένθια πίστευε ότι ο Μαθόν έπρεπε να παραιτηθεί.
Αλλά τη Δευτέρα, ο Μαθόν ενέδωσε στο αναπόφευκτο και ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει την περιφερειακή προεδρία.
Ο Μαθόν είχε προηγουμένως επιμείνει ότι δεν υπάρχει «καμία κυβέρνηση στον κόσμο που να έχει τα εργαλεία για να αλλάξει, να σταματήσει ή να αποφύγει ένα επεισόδιο καταρρακτωδών βροχοπτώσεων που καταλήγουν να καταστρέφουν τα ιστορικά αρχεία βροχοπτώσεων σε μια δεδομένη περιοχή σε μια δεδομένη χρονική στιγμή».
Ειδήσεις Σήμερα
- Κλειστά σχολεία και διαμαρτυρία μαθητών για ελλείψεις και αλλαγές στο λύκειο
- Μυστήριο γύρω από τη Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Η τραγουδίστρια εξαφανίζει το προφίλ της στο Instagram
- Νότης Σφακιανάκης: Η σύζυγός του έδινε μάχη με τη νόσο Πάρκινσον – Οι τελευταίες της στιγμές
- Βρετανία: Εκτροχιασμός τρένου στην Κάμπρια προκάλεσε σοβαρές καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων
- Κίλι Σφακιανάκη: Τι είναι το χρόνιο Parkinson από το οποίο έπασχε

