Αθήνα Καιρός

Τραμπ για πόλεμο με το Ιράν: Κάνουμε χάρη σε ολόκληρο τον κόσμο – Aυτοί που σκοτώσαμε ήταν πολύ άρρωστοι άνθρωποι – Εξουδετερώθηκαν 42 πλοία τους σε 3 ημέρες

3 λεπτά
Τραμπ για πόλεμο με το Ιράν: Κάνουμε χάρη σε ολόκληρο τον κόσμο – Aυτοί που σκοτώσαμε ήταν πολύ άρρωστοι άνθρωποι – Εξουδετερώθηκαν 42 πλοία τους σε 3 ημέρες

Ντόναλντ Τραμπ: Σημαντικές ζημιές στις στρατιωτικές δυνατότητες του Ιράν έχουν προκαλέσει τα αμερικανικά πλήγματα των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μιλώντας σε εκδήλωση στη Φλόριντα, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν 42 ιρανικά πολεμικά πλοία μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ παράλληλα έθεσαν εκτός λειτουργίας σημαντικό μέρος της αεροπορικής ισχύος και των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιθέσεις των αμερικανικών δυνάμεων είχαν στόχο κρίσιμες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, περιλαμβανομένων υποδομών που, όπως είπε, συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Ο Τραμπ υποστήριξε ότι το Ιράν βρισκόταν «πολύ κοντά» στην απόκτηση πυρηνικού όπλου πριν από τα πλήγματα, τονίζοντας ότι η επιχείρηση πέτυχε να προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στις στρατιωτικές δυνατότητες της χώρας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τις επιχειρήσεις «μεγάλη επιτυχία», υποστηρίζοντας ότι η στρατιωτική εκστρατεία έχει ήδη αποδυναμώσει σημαντικά τις δυνατότητες της Τεχεράνης.

«Κάναμε χάρη στον κόσμο»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Τραμπ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη των επιχειρήσεων, λέγοντας ότι, «σε μια κλίμακα από το 0 έως το 10», η πρόοδος της εκστρατείας κατά του Ιράν βρίσκεται «στο 15».

Όπως είπε, ο πόλεμος κατά της Τεχεράνης αποτελεί «μια υπηρεσία που προσφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Τους κάνουμε χάρη», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι όσοι σκοτώθηκαν μέχρι στιγμής από τα αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα ήταν «πολύ άρρωστοι άνθρωποι».

Αργότερα μέσα στην ημέρα, ο Τραμπ αναμένεται να μεταβεί στη στρατιωτική βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Dover Air Force Base, στο Ντέλαγουερ, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής των σορών έξι Αμερικανών στρατιωτικών που έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στη σύγκρουση.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]