Συγκεκριμένα, ο Τραμπ δήλωσε ότι είναι «πολύ απογοητευμένος» από τον Πούτιν, σημειώνοντας ότι ο Ρώσος ηγέτης «το γνωρίζει» και υπενθύμισε ότι «είχαμε μία υπέροχη σχέση».
Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, υπογράμμισε ότι «χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους – όχι Αμερικανοί, αλλά Ουκρανοί και Ρώσοι – σε έναν πόλεμο χωρίς νόημα, που δεν θα είχε ξεκινήσει αν ήμουν πρόεδρος». Παράλληλα, κατήγγειλε ότι «οι εκλογές ήταν απολύτως στημένες, και αυτό είναι ντροπή».
Ο Τραμπ πρόσθεσε: «Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά είμαι πολύ απογοητευμένος από τον Πούτιν». Σημείωσε επίσης ότι «πρέπει να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ζουν – δεν είναι θέμα μόνο της Ουκρανίας, αλλά ανθρώπων που πεθαίνουν. Επτά χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε εβδομάδα, κυρίως στρατιώτες».
«Αν μπορώ να σταματήσω αυτό, θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μου να το κάνω», συμπλήρωσε ο Τραμπ.
Σε ερώτηση σχετικά με τον κίνδυνο σχηματισμού ενός άξονα χωρών εναντίον των ΗΠΑ, ενδεχόμενο στο οποίο θα μπορούσαν να συμμετάσχουν Κίνα και Ρωσία, ο Τραμπ απάντησε ότι «δεν ανησυχεί».
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μία ημέρα μετά τη σύνοδο κορυφής στο Τιαντζίν, που φιλοξένησε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι και άλλοι ηγέτες.
The Scott Jennings Radio Show | September 2nd, 2025 https://t.co/l8QZ2N6kZy
— Scott Jennings (@ScottJenningsKY) September 2, 2025

