Το αίτημα απορρίφθηκε, καθώς οι δικαστές έκριναν ότι οι λόγοι που προβάλλονται είναι απλώς υποθετικοί και βασίζονται σε εικασίες.
Το αίτημα της υπεράσπισης για την απομάκρυνση δύο εκ των δικαστών που ορίστηκαν στη δίκη της ιατρικής ομάδας του εκλιπόντος Ντιέγκο Μαραντόνα απορρίφθηκε την Τετάρτη.
Οι δικηγόροι του προσωπικού γιατρού του Μαραντόνα, Λεοπόλδο Λούκε — ενός εκ των επτά κατηγορούμενων για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε σχέση με τον θάνατο του ποδοσφαιρικού θρύλου — είχαν ζητήσει την απομάκρυνση δύο μελών του δικαστικού πάνελ, επικαλούμενοι φόβο μεροληψίας.
Ωστόσο, το αίτημα απορρίφθηκε, καθώς οι δικαστές θεώρησαν ότι οι λόγοι που προβάλλονται είναι υποθετικοί και χωρίς επαρκή τεκμηρίωση.
Η πρώτη δίκη για τον θάνατο του Μαραντόνα, το 2020, κατέρρευσε τον Μάιο του 2025, όταν αποκαλύφθηκε ότι ένας εκ των δικαστών είχε συμμετάσχει μυστικά σε ντοκιμαντέρ που αφορούσε την ίδια τη δίκη. Ένα νέο δικαστικό πάνελ τριών δικαστών ορίστηκε τον Ιούλιο για τη διεξαγωγή νέας δίκης, χωρίς να έχει ακόμα οριστεί ημερομηνία.
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, κατακτώντας το τρόπαιο με εκπληκτικές εμφανίσεις που τον καθιέρωσαν ως θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
Ο Μαραντόνα απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2020, σε ηλικία 60 ετών, ενώ ανάρρωνε στο σπίτι του μετά από χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο. Η αιτία θανάτου ήταν καρδιακή ανεπάρκεια και οξύ πνευμονικό οίδημα, δηλαδή συγκέντρωση υγρού στους πνεύμονες.
Η ιατρική του ομάδα οδηγήθηκε σε δίκη, κατηγορούμενη για βαριά αμέλεια κατά την κατ’ οίκον ανάρρωση, με τους εισαγγελείς να κάνουν λόγο για τραγικά ανεπαρκείς συνθήκες φροντίδας. Εάν κριθούν ένοχοι για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης από 8 έως 25 χρόνια.
Ειδήσεις Σήμερα
- Αναλήψεις από ΑΤΜ: Αλλάζουν όλα από τις 11 Αυγούστου – Καταργούνται οι προμήθειες – Τι προβλέπει η ρύθμιση
- Μάνδρα: Βίαιη επίθεση σε 61χρονο φούρναρη – «Με χτυπούσαν 40 λεπτά» [βίντεο]
- Κρεμλίνο: Οριστικό – Συνάντηση Πούτιν με Τραμπ τις επόμενες ημέρες
- Μητσοτάκης: Η Δυτική Ελλάδα αλλάζει σελίδα με σχέδιο – Έρχονται στοχευμένες δημόσιες επενδύσεις
- Έπεσε δέντρο από τους ισχυρούς ανέμους στην Ερμού – Δεν τραυματίστηκε κανείς [βίντεο]

