Σύμφωνα με ανακοίνωση της βάσης, ένα κτήριο εκκενώθηκε όταν ένα άτομο άνοιξε το πακέτο, το οποίο περιείχε άγνωστη λευκή σκόνη. Ως προληπτικό μέτρο, δημιουργήθηκε κλοιός γύρω από την περιοχή ενώ η έρευνα συνεχίζεται.
Το δωμάτιο όπου ανοίχτηκε ο φάκελος, που στεγάζει το Κέντρο Ετοιμότητας της Εθνοφρουράς της Αεροπορίας, παραμένει κλειστό. Οι ερευνητές αξιολογούν επίσης περιεχόμενο προπαγάνδας που περιείχε το πακέτο.
Η Βάση Άντριους, όπου μεταβαίνουν συχνά υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι όπως ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, είχε επισκεφθεί πρόσφατα ο Ντόναλντ Τραμπ.
Το Κέντρο Ετοιμότητας λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ του Γραφείου της Εθνοφρουράς και των μονάδων σε όλες τις πολιτείες και τα εδάφη.