Αθήνα Καιρός

Στο εδώλιο ξανά ο Μαδούρο: Καταγγέλλει παρέμβαση των ΗΠΑ και ζητά απόρριψη της υπόθεσης για ναρκοτρομοκρατία – «Θα αντιμετωπίσει νέες κατηγορίες», λέει ο Τραμπ

4 λεπτά
Στο εδώλιο ξανά ο Μαδούρο: Καταγγέλλει παρέμβαση των ΗΠΑ και ζητά απόρριψη της υπόθεσης για ναρκοτρομοκρατία – «Θα αντιμετωπίσει νέες κατηγορίες», λέει ο Τραμπ
Ο Νικολάς Μαδούρο οδηγείται σε αμερικανικό δικαστήριο. REUTERS/Adam Gray

Ο Νικολάς Μαδούρο επιστρέφει σήμερα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ, περίπου δυόμισι μήνες μετά την προηγούμενη εμφάνισή του, επιδιώκοντας να πείσει τον δικαστή ότι η αμερικανική κυβέρνηση εμποδίζει την υπεράσπισή του απέναντι στις κατηγορίες για ναρκοτρομοκρατία και ζητώντας να απορριφθεί η υπόθεση.

Η διαδικασία θα γίνει ενώπιον του δικαστή Άλβιν Χελερστάιν, ο οποίος είχε δώσει χρόνο στους συνηγόρους του ίδιου και της συζύγου του, Σίλια Φλόρες, να μελετήσουν τα στοιχεία και να οργανώσουν τα επόμενα νομικά τους βήματα.

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος του, Μπάρι Πόλακ, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την υπόθεση, αν δεν επιτραπεί στη Βενεζουέλα να καλύψει τα έξοδα υπεράσπισης.

Ο Μαδούρο και η σύζυγός του συνελήφθησαν στις αρχές Ιανουαρίου στο Καράκας και μεταφέρθηκαν στη Νέα Υόρκη μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση αμερικανικών δυνάμεων, προκειμένου να δικαστούν.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων αρχικά έδωσε άδεια πληρωμής των νομικών αμοιβών από τη Βενεζουέλα, αλλά στη συνέχεια την απέσυρε, γεγονός που –όπως υποστηρίζεται– παραβιάζει το δικαίωμα του Μαδούρο σε δίκαιη υπεράσπιση.

Οι εισαγγελικές αρχές, από την πλευρά τους, κάνουν λόγο για «διοικητικό λάθος» και τονίζουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν προσωπικά κεφάλαια, αν και οι κανονισμοί απαγορεύουν τη χρήση πόρων από οντότητες που τελούν υπό κυρώσεις για την πληρωμή άλλων επίσης υπό κυρώσεις προσώπων.

Ο Νικολάς Μαδούρο θα αντιμετωπίσει και άλλες κατηγορίες, προαναγγέλλει ο πρόεδρος Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε σήμερα ότι ο ανατραπείς πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος πρόκειται να οδηγηθεί αργότερα σήμερα ενώπιον δικαστή στη Νέα Υόρκη, θα βρεθεί αντιμέτωπος και «με άλλες δίκες» στο μέλλον.

«Φαντάζομαι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δίκες, δεδομένου ότι δεν του έχουν ασκήσει δίωξη παρά μόνο για ένα μέρος όσων έκανε. Θα υπάρξουν και άλλες υποθέσεις, όπως πιθανότατα ξέρετε» είπε ο Τραμπ, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για τις νέες κατηγορίες σε βάρος του Μαδούρο.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]