«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε αναλύσει μέχρι στιγμής, κυρίως από αυτόπτες μάρτυρες και φωτογραφίες, τίποτα δεν αποδεικνύει πως το συμβάν έγινε από πρόθεση», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Όλα Όστερλινγκ. Ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος νοσηλεύεται, έχει τεθεί υπό κράτηση κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, διευκρίνισε ο Όστερλινγκ.
Χθες, Παρασκευή, μετά τις 15:00 (16:00 ώρα Ελλάδας) ένα λεωφορείο έπεσε σε ανθρώπους που περίμεναν σε στάση λεωφορείου σε πολυσύχναστη αρτηρία του κέντρου της σουηδικής πρωτεύουσας. «Είδαμε το λεωφορείο να έρχεται με αρκετά μεγάλη ταχύτητα. Ξεχαρβάλωσε το στέγαστρο και ακούσαμε γυαλιά να σπάνε», δήλωσε στην εφημερίδα Expressen η Λίντα Κοντρεράς-Έλφορς, μάρτυρας του συμβάντος. «Το λεωφορείο δεν έκανε καμία προσπάθεια να σταματήσει. Έπεσε σε ένα δέντρο ή φανοστάτη και μόνο έπειτα από αυτό σταμάτησε», πρόσθεσε.
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον απολογισμό που ανακοίνωσε η αστυνομία. Τα ονόματά τους δεν δημοσιοποιήθηκαν και δεν πρόκειται να ανακοινωθούν προτού περάσουν μερικές ημέρες, πρόσθεσε ο Όστερλινγκ. Η έρευνα συνεχίζεται με εξέταση υλικού από κάμερες, καταθέσεις αυτοπτών και τεχνικό έλεγχο του οχήματος για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του συμβάντος.
Ειδήσεις Σήμερα
- Ντόναλντ Τραμπ: «Εξαιρετική η μαγνητική μου» – Γιατί καυχιέται ο Αμερικανός πρόεδρος
- Η γελοιογραφία της ημέρας από τον Γιάννη Δερμεντζόγλου – Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025
- Ζενεβιέβ Μαζαρί-Βασίλης Καρύδης: Ρομαντική απόδραση στο Παρίσι
- Χάος στο Πολυτεχνείο: Άγριες συμπλοκές – Ξυλοδαρμοί και ένταση λίγες ώρες πριν τον εορτασμό
- Σταμάτης Γονίδης για τον χαμό της συζύγου του Νότη Σφακιανάκη: «Είναι κλειστός άνθρωπος – Θα το ξεπεράσει»