Ο βραβευμένος ηθοποιός και ανθρωπιστής κέρδισε το τρίτο Όσκαρ της καριέρας του τον Μάρτιο, αποσπώντας το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του ως συνταγματάρχης Στίβεν Τζ. Λόκτζοου στην ταινία One Battle After Another.
Αντί να βρεθεί στην τελετή απονομής, ο Πεν επέλεξε να περάσει τη βραδιά στην Ουκρανία, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Σε συνέντευξή του στην δημοσιογράφο Kaitlan Collins, στο πλαίσιο του Tribeca Festival, ο ηθοποιός εξήγησε ότι είχε προγραμματίσει το ταξίδι του έτσι ώστε να συμπέσει με την απονομή των Όσκαρ.
Όπως δήλωσε, οι τελετές βραβεύσεων τού προκαλούν κοινωνική δυσφορία. «Ποτέ δεν ένιωθα άνετα σε τέτοιες εκδηλώσεις», ανέφερε, εξηγώντας ότι πλέον αποφεύγει συγκεντρώσεις με μεγάλο αριθμό ατόμων, καθώς του δημιουργούν άγχος και ψυχολογική πίεση.
Ο 65χρονος αποκάλυψε επίσης ότι η απόφασή του να απομακρυνθεί από τον κύκλο των βραβείων οριστικοποιήθηκε μετά την παρουσία του στις Χρυσές Σφαίρες νωρίτερα μέσα στη χρονιά.
«Πήγα για πρώτη φορά στις Χρυσές Σφαίρες και τότε κατάλαβα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω να συμμετέχω σε τέτοιες διοργανώσεις», είπε χαρακτηριστικά.
Μετά τα Όσκαρ έγινε γνωστό ότι ο Πεν βρισκόταν στην Ουκρανία, χώρα που έχει επισκεφθεί πολλές φορές από την έναρξη της ρωσικής εισβολής το 2022. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία της χώρας, Ukrzaliznytsia, του προσέφερε ένα συμβολικό «Όσκαρ», κατασκευασμένο από μέταλλο βαγονιού που είχε υποστεί ζημιές από ρωσικούς βομβαρδισμούς.
Η εταιρεία ανέφερε ότι γνώριζε πως ο ηθοποιός απουσίαζε από την τελετή και θέλησε να του απονείμει το δικό της βραβείο, χαρακτηρίζοντάς το «σύμβολο ανθεκτικότητας».
Ο Πεν σημείωσε ακόμη ότι όλοι οι συντελεστές της ταινίας, συμπεριλαμβανομένης της Warner Bros., γνώριζαν εκ των προτέρων ότι δεν θα παρευρισκόταν στην απονομή και υποστήριξαν την απόφασή του, θεωρώντας ότι ήταν καλύτερη για την ψυχική του υγεία.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εξέφρασε επίσης την έντονη αντίθεσή του στην κουλτούρα των selfies και της διασημότητας. Όπως είπε, οι selfies «δεν κάνουν καλό σε κανέναν» και αφαιρούν κάτι ουσιαστικό από τις ανθρώπινες σχέσεις.
Παρά την απουσία του, ο ηθοποιός παρακολούθησε την τελετή από απόσταση και, όπως παραδέχθηκε, κατάφερε για πρώτη φορά να απολαύσει πραγματικά τα Όσκαρ.
«Ήταν η πρώτη φορά που ευχαριστήθηκα την εμπειρία των Όσκαρ. Ήταν υπέροχα», κατέληξε.
Sean Penn is sharing why he decided to skip the 2026 Academy Awards despite taking home one of the night’s top honors. https://t.co/4N2oA03Czr
— ABC News (@ABC) June 8, 2026
Ειδήσεις Σήμερα
- Επίδομα παιδιού: Πότε θα καταβληθούν τα 150 ευρώ – Ποιοι τα δικαιούνται
- Θεσσαλονίκη: Ναρκωτικά αξίας χιλιάδων ευρώ κατασχέθηκαν από την Ομάδα Δίωξης
- Τασούλας στο Συνέδριο «Ελλάδα 2030»: Πρέπει να δυναμώσουμε περισσότερο τη διαλεκτική της Ελλάδας με την τεχνολογική εξέλιξη
- Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 59 του ο θρύλος των Chicago Bulls, Στέισι Κινγκ
- Γιώργος Κώτσηρας: Ποιος είναι ο νέος Αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών

