Η Kaylani Kalanzi, μόλις τριών μηνών, βρισκόταν υπό προστασία παιδιού όταν εισήχθη στο νοσοκομείο στις 8 Ιουλίου 2024, έχοντας υποστεί βίαιο ταρακούνημα, όπως ενημέρωσε τους ενόρκους η εισαγγελέας. Υπέστη καταστροφικές εγκεφαλικές βλάβες, καθώς και κάταγμα στο πόδι και στα πλευρά, και πέθανε 15 ημέρες αργότερα.
Οι γονείς της, Herbert Kalanzi (35 ετών) και Nazli Merthoca (24 ετών), από το East Ham στο ανατολικό Λονδίνο, αρνούνται τις κατηγορίες για φόνο και για πρόκληση ή αποδοχή του θανάτου της.
Κατά την έναρξη της δίκης στο Old Bailey, η εισαγγελέας Zoe Johnson KC δήλωσε ότι οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν σε μια “αμοιβαία κακοποιητική σχέση”, ενώ η Merthoca έκανε χρήση ναρκωτικών.
«Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο»
Ως αποτέλεσμα, η Kaylani ήταν ευάλωτη στην ανικανότητα των γονιών της να την βάλουν σε προτεραιότητα και να την προστατεύσουν, ανέφερε η εισαγγελέας. Η κ. Johnson τόνισε ότι και οι δύο ήξεραν ότι ο άλλος «αποτελούσε πραγματικό κίνδυνο» για την Kaylani. Καθώς η σχέση τους «ξέφευγε όλο και περισσότερο από τον έλεγχο», το βρέφος βρισκόταν παγιδευμένο στη μέση, είπε στους ενόρκους η εισαγγελέας.
Στις εβδομάδες πριν τον θάνατό της, η Kaylani είχε τραυματιστεί στο δεξί της μάτι, κάτι που η Merthoca απέδωσε στον Kalanzi, αν και αργότερα άλλαξε την εκδοχή της όταν μίλησε στους γιατρούς.
Ο Kalanzi αρνήθηκε πάντα ότι ευθύνεται, λέγοντας ότι ήταν ατύχημα.
«Από μόνη της, η ζημιά στο μάτι ήταν μικρή, αλλά αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανικανότητας των κατηγορούμενων να φροντίσουν σωστά την Kaylani και της αποτυχίας τους να την προστατεύσουν και να την απομακρύνουν από τον κίνδυνο» σημείωσε η εισαγγελέας.
«Στις 8 Ιουλίου 2024, ο πάντα παρών κίνδυνος για την Kaylani έγινε θανατηφόρα πραγματικότητα».
«Κάποιος από τους δύο λέει ψέματα»
Το βράδυ εκείνο, και οι δύο γονείς ήταν υπεύθυνοι για τη φροντίδα της κόρης τους, όμως οι εκδοχές τους για το ποιος την πρόσεχε τη δεδομένη στιγμή διαφέρουν, ανέφερε το δικαστήριο.
Κανείς από τους δύο δεν παραδέχεται ότι προκάλεσε τους τραυματισμούς της Kaylani, οι οποίοι συνέβησαν στο διαμέρισμα της γιαγιάς της Merthoca στο Homerton, στο ανατολικό Λονδίνο, όπου διέμενε η οικογένεια προσωρινά.
Η κα. Johnson είπε:
«Κάποιος από τους δύο λέει ψέματα. Κάποιος το έκανε. Αλλά μόνο αυτοί ξέρουν ποιος είναι ο ένοχος».
Η βασική αποστολή των ενόρκων, πρόσθεσε, είναι να καθορίσουν ποιος ευθύνεται για το ταρακούνημα της Kaylani.
Η δίκη συνεχίζεται.
Ειδήσεις Σήμερα
- Η Bolt φέρνει το «Family Profile», κάνοντας τις μετακινήσεις πιο εύκολες και ασφαλείς για όλη την οικογένεια
- Ντέμι Μουρ: «Είναι σκληρό και λυπηρό να βλέπεις τον Μπρους Γουίλις – Μεταμορφώνεται σε κάτι που δεν είναι»
- BYD SEAL 6 DM-i: Το νέο υβριδικό οικογενειακό που έρχεται στην Ελλάδα για να κερδίσει στις πωλήσεις
- Τζουντ Λο: Ατύχημα για τον ηθοποιό στο Φεστιβάλ της Βενετίας – Ποια η σχέση του με τον… Πούτιν; (βίντεο)
- Μαφία στην Κρήτη: Δεσμεύτηκαν από την Αρχή για το Ξέπλυμα οι λογαριασμοί των κατηγορούμενων

