Κατά τη διάρκεια συνεδρίου για την ανανεώσιμη ενέργεια, ο Ράμα δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι Έλληνες δεν είναι απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη». Οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις λόγω του ύφους και του περιεχομένου τους.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ελληνοαμερικανό δημοσιογράφο στο πλαίσιο διεθνούς φόρουμ, η συζήτηση εξελίχθηκε σε ανταλλαγή αιχμηρών σχολίων. Αρχικά, όταν ο δημοσιογράφος τον προσφώνησε «Ράμι» αντί για «Ράμα», ο πρωθυπουργός απάντησε σκωπτικά: «είσαι Έλληνας, γι’ αυτό μου άλλαξες το όνομα».
Αργότερα, σχολιάζοντας ένα αριθμητικό λάθος του δημοσιογράφου, ο Ράμα παρατήρησε ειρωνικά: «εσείς οι Έλληνες, όταν είναι να πληρώσετε λογαριασμό, αφαιρείτε μηδενικά και όταν πληρώνουν άλλοι, προσθέτετε μηδενικά», προσθέτοντας σαρκαστικά πως «γι’ αυτό σας αγαπάει η Ευρώπη».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, όταν ο δημοσιογράφος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει έναν συγκεκριμένο Άραβα λόγιο, ο Ράμα σχολίασε: «Ως Έλληνας θα έπρεπε να τον ξέρεις καλύτερα». Και συνέχισε με την αιχμή: «Εσείς (οι Έλληνες) όλο υποτιμάτε τους ανθρώπους, θεωρείτε ότι έχετε το μονοπώλιο της φιλοσοφίας και ότι είστε κληρονόμοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Αλλά δεν είστε».
Οι δηλώσεις του Έντι Ράμα έχουν ήδη προκαλέσει δημόσιο διάλογο και αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι παρατηρήσεις του έχουν αναπαραχθεί εκτενώς από διεθνή ΜΜΕ.
Ειδήσεις Σήμερα
- Σάλος με τα Labubu – Καταγγελίες για εκμετάλλευση εργαζομένων σε εργοστάσιο στην Κίνα
- Χαλκίδα: Δεν επιβεβαιώνει ο ΕΟΔΥ τον θάνατο της 13χρονης από γρίπη
- «Άντε γα@@@σου» είπε σε γυναίκα στο αεροδρόμιο ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης
- Hellenic Heritage: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για την πολιτιστική κληρονομιά – Μενδώνη: «Εμβληματικό έργο που σηματοδοτεί μια νέα εποχή»
- Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο δύο πρώην αντιδήμαρχοι για τον θάνατο 62χρονου που τον κατασπάραξαν αδέσποτα