Ο βασιλιάς υποδέχτηκε διάφορες διασημότητες κατά τη διάρκεια δεξίωσης για τους νικητές των βραβείων King’s Trust Awards 2025, στις 25 Ιουνίου.
Μεταξύ των καλεσμένων ήταν οι Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, η Αμάλ φαίνεται να σταυρώνει τα πόδια μπροστά στον βασιλιά αντί να κάνει υπόκλιση, περιοριζόμενη σε μικρό νεύμα κεφαλής και χειραψία.
Ο βασιλιάς Κάρολος δεν φάνηκε να ενοχλείται, συνεχίζοντας τον χαιρετισμό στον σύζυγό της. Ωστόσο, αρκετοί χρήστες στα social media αντέδρασαν έντονα, σχολιάζοντας ότι η συμπεριφορά της ήταν «ασέβεια».
Κάποιοι υπενθύμισαν ότι η Αμάλ μπορεί να είχε συναντήσει τον βασιλιά νωρίτερα, οπότε η υπόκλιση ή το νεύμα επαρκεί μόνο μία φορά, ενώ άλλοι τόνισαν ότι δεν πρόκειται για υποχρέωση, αλλά για δείγμα σεβασμού. Άλλοι χρήστες υπερασπίστηκαν την Κλούνεϊ, σημειώνοντας ότι η ίδια είναι Βρετανίδα και Λιβανέζα υπήκοος, και ότι η χειραψία και το χαμόγελο αποτελούν επίσης ένδειξη ευγένειας.
Ο επίσημος ιστότοπος της βασιλικής οικογένειας επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες για τον χαιρετισμό του μονάρχη. Οι άνδρες συνήθως κάνουν υπόκλιση του λαιμού, οι γυναίκες μικρή υπόκλιση, ενώ άλλοι προτιμούν απλώς χειραψία. Κατά την επίσημη παρουσίαση, η σωστή προσφώνηση είναι «Your Majesty» και στη συνέχεια «Sir» ή «Ma’am».
Ειδήσεις Σήμερα
- Dinner party για την Ιωάννα Τούνη – Η ρομαντική έξοδος για την ονομαστική γιορτή του συντρόφου της [εικόνες – βίντεο]
- Πύργος Αθηνών: Φωτιά σε υπόγειο – Στο σημείο η Πυροσβεστική [Εικόνες-Βίντεο]
- Ληστεία στο Λούβρο: Το DNA οδήγησε σε δύο συλλήψεις
- Ωροσκόπιο: Τι σου επιφυλάσσει η μέρα – Προσοχή στις απρόβλεπτες τάσεις
- Μήνυμα Δένδια για 28η Οκτωβρίου: Η Ελλάς θα πρέπει να διαθέτει εθνική δύναμη αποτροπής, αλλιώς την αναμένει φινλανδοποίηση

