Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Μαρκόπουλο: Φωτιά τώρα σε αύλειο χώρο επιχείρησης – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις 

Ρωσία: «Ο Πούτιν και ο Τραμπ κατανοούν και εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο» λέει το Κρεμλίνο

4 λεπτά
Ρωσία: «Ο Πούτιν και ο Τραμπ κατανοούν και εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ «κατανοούν ο ένας τον άλλον» και σκοπεύουν να εργαστούν για την «εξομάλυνση» των σχέσεων Μόσχας - Ουάσινγκτον, μία ημέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες.

«Οι πρόεδροι Πούτιν και Τραμπ κατανοούν ο ένας τον άλλον καλά, έχουν εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο και σκοπεύουν να προχωρήσουν βήμα βήμα προς την εξομάλυνση των σχέσεων», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι οι ακριβείς ημερομηνίες και το σχήμα του επόμενου γύρου των αμερικανορωσικών επαφών θα συμφωνηθούν σήμερα και αύριο.

Παράλληλα το Κρεμλίνο διευκρίνισε ότι η μερική εκεχειρία 30 ημερών στην οποία συμφώνησαν χθες Τρίτη ο Πούτιν και ο Τραμπ στον πόλεμο στην Ουκρανία αφορά μόνο τον ενεργειακό τομέα και καμία άλλη υποδομή, όπως έχει αναφέρει η αμερικανική πλευρά.

Η συμφωνία αυτή αφορά τις ρωσικές και τις ουκρανικές επιθέσεις «εναντίον των ενεργειακών υποδομών», υπογράμμισε ο Πεσκόφ.

Ο Αμερικανός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ από την πλευρά του είχε σημειώσει χθες ότι η εκεχειρία «αφορά την ενέργεια και τις υποδομές εν γένει».

Εξάλλου το Κρεμλίνο επεσήμανε σήμερα ότι η Ρωσία ακύρωσε μια επίθεση εναντίον ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν- Τραμπ και κατέρριψε επτά δικά της drones που κατευθύνονταν προς την Ουκρανία.

Όμως ο Πεσκόφ κατηγόρησε το Κίεβο ότι δεν σέβεται αυτό το μορατόριουμ 30 ημερών, τονίζοντας ότι αποπειράθηκε να επιτεθεί εναντίον ρωσικών ενεργειακών υποδομών.

«Παρατηρούμε ότι δεν υπάρχει αμοιβαιότητα από την πλευρά του καθεστώτος του Κιέβου. Έγιναν απόπειρες να στοχοθετηθούν οι ενεργειακές υποδομές μας», κατήγγειλε ο Πεσκόφ.

«Παρακολουθούμε στενά για να δούμε αν το Κίεβο θα λάβει υπόψη του τη σθεναρή δέσμευση των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ να κάνουν ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να προχωρήσουν προς μια ειρηνική διευθέτηση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Νωρίτερα ο ρωσικός στρατός κατηγόρησε την Ουκρανία ότι αποπειράθηκε να σαμποτάρει το μορατόριουρ πλήττοντας με drones πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη νότια Ρωσία.

Όταν ρωτήθηκε αν η Μόσχα θα τηρήσει την υπόσχεσή της να αναστείλει τα πλήγματα εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών, ο Πεσκόφ άφησε να εννοηθεί πως θα το πράξει.

«Ο πρόεδρος δεν έχει δώσει εντολές (για το αντίθετο)», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]