Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει επιβεβαίωση για την προέλευση ενός UAV πριν εξεταστούν τα συντρίμμια, αφήνοντας να εννοηθεί πως το περιστατικό που σημειώθηκε στη Ρουμανία πιθανότατα συνδέεται με ουκρανικό drone.
Όπως ανέφερε, ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν στο παρελθόν περάσει και σε άλλες χώρες, ενώ η αρχική αντίδραση σε τέτοια περιστατικά είναι συχνά ότι πρόκειται για ρωσική επίθεση.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε αντικειμενική έρευνα, εφόσον της παραδοθούν τα συντρίμμια του drone που συνετρίβη στη Ρουμανία.
Ο Πούτιν προειδοποιεί ότι η χώρα του θα καταστρέψει όποιον επιχειρήσει να επιτεθεί στο Καλίνινγκραντ
Η Ρωσία έχει στη διάθεσή της όλα τα αναγκαία μέσα για να καταστρέψει όποιον επιχειρήσει να επιτεθεί στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, προειδοποίησε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Πούτιν απαντούσε σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Κεστούτις Μπούντρις, ο οποίος είπε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να δείξει στη Μόσχα ότι είναι ικανό να διεισδύσει στο Καλίνινγκραντ.
Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με τις αναφορές των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών ότι η Ουκρανία έχει στείλει χειριστές δρόνων στη Λετονία, ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε ότι όποια περιοχή συνιστά απειλή για τη Ρωσία θεωρείται νόμιμος στόχος.
Ταυτόχρονα ωστόσο ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει τις συνομιλίες για την ειρηνική διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία. Διευκρίνισε ότι προηγούμενες δηλώσεις του, στις 9 Μαΐου, ότι ο πόλεμος πλησιάζει στο τέλος του, βασίζονταν στην ανάλυση των ρωσικών κερδών επί του πεδίου της μάχης.
Πάντως ο Ρώσος πρόεδρος αρνήθηκε να παρουσιάσει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το τέλος του πολέμου. Πρόσθεσε ότι οι ισχυρισμοί δυτικών χωρών ότι η Μόσχα ετοιμάζεται για πόλεμο με την Ευρώπη είναι «ψέματα» γιατί η Ρωσία «ουδέποτε απείλησε και δεν απειλεί τις ευρωπαϊκές χώρες». Τόνισε επίσης ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης θα έπρεπε «να ντρέπονται» για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν την ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε κοιτώνα μαθητών στην περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι, όπως λέει η Ρωσία.




















