Αθήνα Καιρός

Πόλεμος στην Ουκρανία – ΕΕ: Στο Κίεβο φον ντερ Λάιεν και Μπορέλ

4 λεπτά
Πόλεμος στην Ουκρανία – ΕΕ: Στο Κίεβο φον ντερ Λάιεν και Μπορέλ
Πηγή: Twitter

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει μεταβεί στην Ουκρανία, γενόμενη έτσι η υψηλότερα ιστάμενη ηγέτις της Δύσης που επισκέπτεται το Κίεβο μετά την εισβολή της Ρωσίας, στις 24 Φεβρουαρίου.

Η φον ντερ Λάιεν αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο, όπου  θα μεταβεί στο Κίεβο με τρένο από τη νοτιοανατολική Πολωνία, μαζί  με τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας Έντουαρντ Χέγκερ και τον επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Οι τρεις τους δεν θα είναι οι πρώτοι δυτικοί ηγέτες που ταξιδεύουν στο Κίεβο. Τον περασμένο μήνα, οι πρωθυπουργοί της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σλοβενίας συναντήθηκαν με τον Ζελένσκι, σε αυτό που ο τελευταίος  αποκάλεσε «ισχυρή έκφραση υποστήριξης προς την Ουκρανία».

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, επισκέφθηκε το Κίεβο την περασμένη εβδομάδα.

Ο Σλοβάκος ηγέτης έγραψε στο Twitter ότι η συνάντηση της Παρασκευής θα περιλαμβάνει προτάσεις του, με τις οποίες επιδιώκει να βοηθήσει τον Ουκρανό πρόεδρο και πρωθυπουργό, Ντένις Σμιχόλ, να δημιουργήσει μια ομάδα μεταρρυθμίσεων στην ΕΕ και να βοηθήσει στη μεταφορά ουκρανικών σιτηρών, συμπεριλαμβανομένου του σιταριού, καθώς και να ενισχύσει την ανθρωπιστική βοήθεια σε κεντρικά σημεία της Ουκρανίας.

Τα κύρια λιμάνια της νότιας ακτής της Ουκρανίας έχουν αποκλειστεί από την εισβολή της Ρωσίας, επομένως η χώρα αγωνίζεται να εξάγει έναν από τους σημαντικότερους πόρους της σε χώρες όπως η Κίνα, η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Ινδονησία.

Πριν από τον πόλεμο, το 98% των σιτηρών της εξαγόταν μέσω της Μαύρης Θάλασσας και η Ουκρανία πρέπει τώρα να βασίζεται σε σιδηροδρομικές διαδρομές.

Περισσότερα από 1.000 βαγόνια τρένων είχαν κολλήσει στα σύνορα με την Πολωνία αυτή την εβδομάδα, λόγω ελλείψεων προσωπικού και άλλων ζητημάτων.

Ειδήσεις σήμερα

Ουκρανική πρεσβεία στην Ελλάδα: Ρωσική προπαγάνδα ότι το τάγμα Αζόφ είναι παραστρατιωτική μονάδα

Μάνος Δασκαλάκης: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου αγόραζε φάρμακα από το διαδίκτυο»

Άγιος Παντελεήμονας: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τα 3 παιδιά – Έχουν δαγκώματα σε όλο τους το σώμα

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]