Δύο λεωφορεία που κινούνταν σε αντίθετες κατευθύνσεις «συναντήθηκαν μετωπικά» ενώ προσπαθούσαν να προσπεράσουν δύο άλλα οχήματα – ένα φορτηγό και ένα αυτοκίνητο – στον αυτοκινητόδρομο Καμπάλα-Γκούλου στις 00:15 τοπική ώρα (21:15 GMT), σύμφωνα με την Αστυνομία της Ουγκάντα.
Ένα από τα λεωφορεία εξετράπη της πορείας του σε μια προσπάθεια να αποφύγει τη σύγκρουση, αλλά στη διαδικασία προκλήθηκε «μετωπική και πλευρική σύγκρουση» που οδήγησε σε «αλυσιδωτή αντίδραση» κατά την οποία άλλα οχήματα έχασαν τον έλεγχο και ανατράπηκαν.
Εκτός από τους νεκρούς, τραυματίστηκαν και οι επιβάτες των εμπλεκόμενων οχημάτων και αρκετοί άλλοι, ανέφερε η αστυνομία. Έχει ξεκινήσει έρευνα.
Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο στην πόλη Κιριαντόνγκο, στα δυτικά.
Ο αυτοκινητόδρομος μεταξύ της πρωτεύουσας Καμπάλα στα νότια και της βόρειας πόλης Γκούλου είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους της χώρας.
Μετά το τροχαίο, η αστυνομία προέτρεψε τους οδηγούς να αποφεύγουν τις «επικίνδυνες και απρόσεκτες προσπεράσεις».
Ανέφερε ότι αυτό «παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα».
Ειδήσεις Σήμερα
- Βασιλική οικογένεια: Έξαλλος ο Κάρολος με τον πρίγκιπα Άντριου – Του ζητά να εγκαταλείψει οριστικά τη δημόσια ζωή
- Ειδικοί και διασημότητες ζητούν να σταματήσει η ανάπτυξη της τεχνητής υπερνοημοσύνης
- Διάστημα: Χαοτικοί και ακατάστατοι οι γαλαξίες στο νεαρό Σύμπαν
- Συναγερμός στο αεροδρόμιο Βίλνιους: Μπαλόνια λαθρεμπόρων από Λευκορωσία «παρέλυσαν» τις πτήσεις
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 37χρονο για ενδοοικογενειακή βία- Είχε διαπράξει και κλοπή
![Ινδονησία: Φονική πυρκαγιά σε επταώροφο κτίριο στην Τζακάρτα – 17 νεκροί και δεκάδες εγκλωβισμένοι [εικόνες – βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2025/12/stigmiotypo-othonis-2025-12-09-114946-150x150-png.webp)
