Μετά τον αγώνα στο Gold Coast, στο Κουίνσλαντ, δεκάδες υποστηρικτές φώναζαν «αφήστε τις να φύγουν» γύρω από το λεωφορείο της ομάδας. Η αστυνομία και οι ομάδες ασφαλείας δημιούργησαν ασφαλές πέρασμα για το λεωφορείο, ενώ τα πλήθη φώναζαν «σώστε τα κορίτσια μας».
As the bus carrying Iran’s women’s football team was leaving the stadium, the situation suddenly took a dramatic turn when from inside the bus the players began signaling “Help” in sign language.
This all started when they refused to sign the national anthem in their first game… pic.twitter.com/k2pVVPBiNb
— Throwback Iran (@Tarikh_Eran) March 8, 2026
Υποστηρικτές ανέφεραν ότι είδαν τουλάχιστον τρεις από τις παίκτριες να κάνουν το διεθνές σήμα για βοήθεια, σύμφωνα με το CNN.
Σύμφωνα με το ABC, ένα μέλος της οικογένειας μιας από τις αθλήτριες και ακτιβιστές της ιρανικής κοινότητας στην Αυστραλία επιβεβαίωσαν ότι οι παίκτριες έχουν ξεφύγει από τους υπεύθυνους της ομάδας και προστατεύονται από την αστυνομία του Κουίνσλαντ.
Ένα μέλος της οικογένειας δήλωσε στο ABC: «Θέλω να φιλήσω τα χέρια όλων όσων βοήθησαν. Εκτιμώ τις θυσίες σας. Πέντε από αυτές εγκαταλείπουν την ομάδα για να μείνουν. Προσεύχομαι στον Θεό να επιστρέψουμε όλοι σύντομα σε ένα ελεύθερο Ιράν».
Announcement: Prince Reza Pahlavi’s office has been informed that five players from the Iranian women’s national football team: Fatemeh Pasandideh, Zahra Ghanbari, Zahra Sarbali, Atefeh Ramazanzadeh, and Mona Hamoudi, have left the team’s training camp and successfully sought… https://t.co/PdBPRlJxjU
— Reza Pahlavi Communications (@PahlaviComms) March 9, 2026
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τις αυστραλιανές αρχές να χορηγήσουν άσυλο στις παίκτριες της ιρανικής Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών, μέσα από ανάρτησή του στο Truth Social.
«Η Αυστραλία κάνει τρομερό ανθρωπιστικό λάθος επιτρέποντας την αναγκαστική επιστροφή της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας, στο Ιράν όπου πιθανότατα θα σκοτωθεί. Μην το κάνετε, κύριε Πρωθυπουργέ, δώστε ΑΣΥΛΟ. Οι ΗΠΑ θα δεχθούν τις γυναίκες αν δεν το κάνετε εσείς»


