Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκρός εντοπίστηκε γνωστός ποινικολόγος στο κέντρο της Αθήνας

Παρουσιάστρια του ιρανικού PressTV ξεσπά σε λυγμούς για τον θάνατο του Χαμενεΐ: «Η εκδίκηση έρχεται»

4 λεπτά
Παρουσιάστρια του ιρανικού PressTV ξεσπά σε λυγμούς για τον θάνατο του Χαμενεΐ: «Η εκδίκηση έρχεται»

Κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης για τον Χαμενεΐ, η παρουσιάστρια του PressTV Μαριάμ Αζαρχέρ έσπασε σε κλάματα και δύσκολα μπορούσε να μιλήσει ενώ ανακοίνωνε την είδηση της δολοφονίας του ανώτατου ηγέτη, που σύμφωνα με αναφορές αποδίδεται σε κοινή επιδρομή των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Στον αέρα επικράτησε ένταση όταν η παρουσιάστρια απευθύνθηκε με σπασμένη φωνή στους θεατές και στα θρηνούντα μέλη της κοινωνίας, λέγοντας: «Η εκδίκηση έρχεται. Η εκδίκηση έρχεται σύντομα. Θα δουν τι έχουν κάνει». Προσέθεσε ότι «Σήμερα, αυτοί που τον θρηνούν θα είναι τα ορφανά σε όλο τον κόσμο, όπως κάποτε θρήνησαν τον Ιμάμη Αλί, ειρήνη στην ψυχή του», και κατηγόρησε όσους, όπως είπε, «τον έκαναν πλύση εγκεφάλου» πριν προχωρήσει σε προειδοποιήσεις. Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο που διαδόθηκε γρήγορα σε διαδικτυακές πλατφόρμες και παρακολούθησε κοινό διεθνώς, καθώς το PressTV εκπέμπει στα αγγλικά και απευθύνεται τόσο σε εγχώριους όσο και σε ξένους θεατές.


Ο τόνος της μετάδοσης μετατοπίστηκε γρήγορα από τη θλίψη στη ρητορική της αντεκδίκησης, με απευθυνόμενη αναφορά στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. «Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ο Τραμπ θα πληρώσει ένα τίμημα. Ενα τίμημα που δεν έχει πληρώσει κανένας Αμερικανός πρόεδρος ποτέ, κανένας σιωνιστής, κανένας εγκληματίας όλων των εποχών», είπε, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της μετάδοσης, και επανέλαβε: «Η εκδίκηση έρχεται. Η εκδίκηση έρχεται σύντομα. Έρχεται για τον Τραμπ και για όλους όσους διευκόλυναν αυτή την δολοφονία. Θα πληρώσει το απόλυτο τίμημα».

Στην ομιλία της, η παρουσιάστρια ανέφερε ότι τα αντίποινα δεν περιορίζονται στην επίσημη κρατική αντίδραση αλλά θα προέλθουν «από τα εκατομμύρια των Ιρανών» και «από χώρες της αντίστασης», προσθέτοντας ότι θα συμμετάσχουν και «αυτοί που προσχώρησαν πρόσφατα στην αντίσταση —Αμερικανοί, Ευρωπαίοι — που είδαν την κληρονομιά του Ιμάμη Χομεϊνί ενάντια στον σιωνισμό». Επίσης δήλωσε πως «Για χρόνια τον κατηγορούσαν ότι ήταν αντιδυτικός χωρίς λόγο, ότι έλεγε «Κάτω το Ισραήλ» χωρίς λόγο. Αλλά ήταν η δύναμη γύρω από την οποία συγκεντρώνονταν οι καταπιεσμένοι του κόσμου». Οι δηλώσεις καταγράφονται στο πλαίσιο μιας διεθνούς έντασης μετά το περιστατικό και αναμένονται επίσημες αντιδράσεις από κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς. Μέχρι στιγμής οι αναφορές και τα αποσπάσματα της μετάδοσης εξετάζονται από αναλυτές μέσων και ειδησεογραφικούς φορείς, ενώ η εξέλιξη των διπλωματικών αντιδράσεων παραμένει ανοιχτή.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]