Αθήνα Καιρός

ΟΗΕ: Βέτο από Ρωσία – Κίνα στο ψήφισμα των ΗΠΑ για εκεχειρία στη Γάζα

4 λεπτά
ΟΗΕ: Βέτο από Ρωσία – Κίνα στο ψήφισμα των ΗΠΑ για εκεχειρία στη Γάζα
Γάζα

Βέτο άσκησαν στο αμερικανικό σχέδιο για εκεχειρία στη Γάζα η Ρωσία και η Κίνα, που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κάτι που έγινε γνωστό προ ολίγου.

Το εν λόγω αμερικανικό ψήφισμα επισήμανε την «ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα». Ειδικότερα, ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ κατήγγειλε ένα «υποκριτικό» κείμενο που δεν απαιτεί ευθέως την παύση πυρός.

Σημειώνεται πως το αμερικανικό σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο επιμένει στην «ανάγκη για άμεση και διαρκή κατάπαυση του πυρός» σε σχέση με την απελευθέρωση των ομήρων έλαβε:

11 ψήφους υπέρ
3 ψήφους κατά (Ρωσία, Κίνα και Αλγερία)
μία αποχή (Γουιάνα)

Η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, δήλωσε πριν από την ψηφοφορία ότι οι ΗΠΑ, μαζί με την Αίγυπτο και το Κατάρ, «εργάζονται νυχθημερόν» για μια συμφωνία που «θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την τρομερή ανθρωπιστική κρίση».

Είπε ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν «κοντά, αλλά δυστυχώς όχι ακόμα εκεί που έπρεπε». Πρόσθεσε ότι το ψήφισμα «θα μας φέρει πιο κοντά σε αυτή τη συμφωνία και θα μας βοηθήσει να ανακουφίσουμε αυτόν τον πόνο».

Στο κενό η επίσκεψη Μπλίνκεν στον Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Ράφα με ή χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ παραμένει αποφασισμένο να στείλει στρατό κάνοντας χερσαία έφοδο στη Ράφα, την πόλη στην νότια Λωρίδα της Γάζας, όπου περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί, και ότι το Ισραήλ θα το πράξει αυτό με ή χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Ο Νετανιάχου τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι είπε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να νικηθεί το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς χωρίς να προχωρήσει ο ισραηλινός στρατός στη Ράφα.

«Και του είπα ότι ελπίζω ότι θα το κάνουμε με την υποστήριξη των ΗΠΑ, αλλά αν χρειαστεί – θα το κάνουμε μόνοι μας», τόνισε.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν συνομίλησε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για περίπου 40 λεπτά όπως αναφέρει το Reuters. Πριν από τη συνάντηση, ο Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι θα πιέσει ώστε να υπάρξει περισσότερη ροή βοήθειας στη Γάζα και την αντιμετώπιση του αυξανόμενου χάσματος μεταξύ των δύο χωρών.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]