Αθήνα Καιρός

Ομπάμα: Αυτός είναι ο Έλληνας σκηνοθέτης που λατρεύει και δεν πάει ο νους σου

3 λεπτά
Ομπάμα: Αυτός είναι ο Έλληνας σκηνοθέτης που λατρεύει και δεν πάει ο νους σου

Ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής Μπάρακ Ομπάμα ανάρτησε τις καθιερωμένες λίστες από τις αγαπημένες του ταινίες.

Οι ετήσιες λίστες του Ομπάμα θυμίζουν στους Αμερικανούς πολίτες ότι προβάλλει με κάθε ευκαιρία τον πολιτισμό

Επίσης, ότι είναι ένας σαν και αυτούς που αγαπάνε τα βιβλία, τη μουσική και τον κινηματογράφο.

Στην κορυφή της προσωπικής του πυραμίδας στην κατηγορία κινηματογράφος υπήρχαν τρεις ταινίες, το «Rustin», το «Leave the World Behind» και το «American Symphony» που όλες τους έχουν διανεμηθεί από το Netflix. Οι δύο έχουν έντονη την παρουσία της Αφροαμερικανικής κουλτούρας και μια από αυτές μας ξαφνιάζει, καθώς έχει αρκετά χαμηλές σε βαθμολογία κριτικές.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Η ευχάριστη έκπληξη με ελληνικό ενδιαφέρον από τον Ομπάμα

Είναι η πρώτη αμιγώς κινηματογραφική ταινία της λίστας του του Ομπάμα και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ελληνικής καταγωγής βραβευμένος με δύο Όσκαρ Αλεξάντερ Πέιν (Alexander Payne). Πρόκειται για «Τα παιδιά του Χειμώνα» που θα διανεμηθούν στην Ελλάδα στα τέλη του μήνα.

Η ταινία ακολουθεί την ιστορία ενός παθιασμένου με το αντικείμενου του καθηγητή (Πολ Τζιαμάτι) που μη βρίσκοντας την ίδια ανταπόκριση από τους φοιτητές του, τους κάνει τον βίο αβίωτο. Όντας μοναχικός και χωρίς πραγματικές υποχρεώσεις, θα αναλάβει κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του να προσέχει λίγους σπουδαστές του, οι οποίοι δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε. Τελικά, αναπτύσσει μία δυναμική σχέση με έναν από αυτούς, σταθερά μαθητή του Β (που για τα δεδομένα του διδάσκοντα, είναι υψηλή βαθμολογία). Εκείνος όμως (Ντόμινικ Σέσα), κρύβει ένα μυστικό που κάνει δύσκολη τη συμβίωση των δυο τους. Στην παρέα τους είναι και η υπεύθυνη του μαγειρείου (ΝταΒάιν Τζόι Ράντολφ) η οποία έχασε πρόσφατα τον γιο της στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Η λίστα του Ομπάμα ολοκληρώνεται με τα «A thousand and One», «Polite Society», «Air», «Past Lives», «Monster», «Anatomy of A Fall», «American Fiction», «Oppenheimer» και «Blackberry».

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]