Αθήνα Καιρός

Ο Τζόνσον πληρώνει και στέλνει παράτυπους μετανάστες στη Ρουάντα!

4 λεπτά
Ο Τζόνσον πληρώνει και στέλνει παράτυπους μετανάστες στη Ρουάντα!

«Εισιτήριο» για τη Ρουάντα θα δώσει η βρετανική κυβέρνηση σε χιλιάδες παράτυπους μετανάστες, μετά από τη συμφωνία που έκλεισε με τη αφρικανική χώρα. Με το «ντιλ» 144 εκατομμυρίων ευρώ ο Μπορίς Τζόνσον ελπίζει να λύσει το μεταναστευτικό ζήτημα. Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις και στις δύο χώρες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επέμεινε σε συνέντευξή του ότι η Ρουάντα –που επικρίθηκε πέρυσι από τη Βρετανία για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- είναι μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο. Ανακοίνωσε επίσης ότι το Βασιλικό Ναυτικό θα αναλάβει την περιπολία της Μάγχης για να αναχαιτίσει μικρά σκάφη από τη Γαλλία και θα διεξαγάγει αυστηρούς ελέγχους για την εξάρθρωση των δικτύων διακίνησης.

Η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Ρουάντα, Κιγκάλι, για την υπογραφή της «σύμπραξης οικονομικής ανάπτυξης». Ο ομόλογός της, Βίνσεντ Μπιρούτα, σημείωσε ότι βάσει της συμφωνίας οι μετανάστες (δεν διευκρινίζεται η εθνικότητα και ο τρόπος άφιξής τους στο βρετανικό έδαφος) θα ενσωματωθούν στις κοινότητες σε όλη τη χώρα.

Το σχέδιο του Λονδίνου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καταγγέλλουν ότι είναι «απάνθρωπο», ενώ η αντιπολίτευση σημειώνει ότι ο Τζόνσον προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, στον απόηχο του προστίμου που του επιβλήθηκε για τη συμμετοχή στο σκάνδαλο «Παρτιγκέιτ».

Ολοένα και περισσότεροι μετανάστες αποπειρώνται κάθε χρόνο να διασχίσουν τη Μάγχη. Το 2021, περίπου 28.500 άνθρωποι προσπάθησαν να κάνουν τον επικίνδυνο διάπλου, έναντι 8.466 το 2020 και μόλις 299 το 2018 (στοιχεία του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών). Η κυβέρνηση Τζόνσον ετοιμάζει νομοσχέδιο (κατά παράβαση της Σύμβασης της Γενεύης αν εγκριθεί) για τη δημιουργία κέντρων στο εξωτερικό, στα οποία θα στέλνονται οι μετανάστες μέχρι να εξεταστεί η αίτησή τους για παροχή ασύλου, αλλά και θα επιτρέπει στο Λιμενικό να απωθεί εκτός των βρετανικών χωρικών υδάτων τα πλοιάρια των μεταναστών.

Ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2022: Ρυθμιστής επίδοσης ο συντελεστής βαρύτητας [πίνακες με υπολογισμό των μορίων]

Δικηγόροι: Προσέφυγαν κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]