Αθήνα Καιρός

Ο Λαβρόφ θέλει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία αλλά με τους όρους της Ρωσίας

3 λεπτά
Ο Λαβρόφ θέλει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία αλλά με τους όρους της Ρωσίας

Η Ρωσία επιθυμεί τη διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία και το τέλος του πολέμου το συντομότερο δυνατόν, διεμήνυσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

«Δεν βιαζόμαστε, όπως είπε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Θέλουμε να διευθετήσουμε την κατάσταση το συντομότερο δυνατόν, να βάλουμε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο που η Δύση προετοίμαζε και τελικά εξαπέλυσε εναντίον μας μέσω της Ουκρανίας», είπε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Λαβρόφ κατέστησε σαφές ότι η Μόσχα δεν έχει καμιά επιθυμία για διάλογο με τη Δύση, καθώς δυτικοί ηγέτες «έχουν διακηρύξει ότι η ασφάλεια στην Ευρώπη πρέπει να οικοδομηθεί σε βάρος της Ρωσίας».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι προϋπόθεση για την επανέναρξη του διαλόγου με το Κίεβο είναι η ουκρανική κυβέρνηση να αναγνωρίσει την προσάρτηση από τη Ρωσία των περιφερειών Ντονέτσκ, Λουχάνσκ Ζαπορίτζια και Χερσώνα.

Αναφερόμενος στην παράδοση αμερικανικών πυραύλων Patriot στην Ουκρανία, ο Λαβρόφ είπε ότι διαμηνύθηκε στη Ρωσία μέσω διπλωματικών διαύλων ότι η Ουάσινγκτον δεν σκοπεύει να συγκρουστεί στρατιωτικά με τη Μόσχα: «Ρωτήσαμε τους Αμερικανούς εάν η απόφαση για την μεταφορά του συστήματος Patriot σημαίνει ότι θα υπάρχουν αμερικανοί ειδικοί εκεί (στην Ουκρανία)… Μας εξήγησαν λεπτομερώς ότι δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια, ακριβώς επειδή οι Αμερικανοί δεν θέλουν συγκρουστούν με τη Ρωσία. Είπαν ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες έως ότου τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το σύστημα Patriot», ώστε να εκπαιδευτούν στη χρήση του οι Ουκρανοί.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υποστήριξε ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο η Ουάσινγκτον επιμένει στην επανάληψη των επιθεωρήσεων στο πλαίσιο της Συνθήκης για τη Μείωση των Στρατηγικών Όπλων, είναι για «να καταλάβει τι τους περιμένει σε περίπτωση απευθείας σύγκρουσης με τη Ρωσία».

Ειδήσεις σήμερα

Μαύρη Πρωτοχρονιά για την οικογένεια του Γρηγόρη Γκουντάρα – Η σπαρακτική ανάρτησή του

Τα καυτά φιλιά της Μελίνας Νικολαΐδη με τον σύντροφό της μπροστά στα μάτια της Δέσποινας Βανδή

Αποκάλυψη – Survivor All Star: Αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης – Δεν είναι αυτός που φαντάζεστε!

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]