Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Καταιγίδες κεραυνοί και χαλαζοπτώσεις μέχρι το Σαββατο

Ντόναλντ Τραμπ: Πάνω από 300.000 δολάρια έβγαλε πουλώντας αντίτυπα της Βίβλου – Έχει απόθεμα σε κρυπτονομίσματα και ράβδους χρυσού

5 λεπτά
Ντόναλντ Τραμπ: Πάνω από 300.000 δολάρια έβγαλε πουλώντας αντίτυπα της Βίβλου – Έχει απόθεμα σε κρυπτονομίσματα και ράβδους χρυσού
Ντόναλντ Τραμπ

Πάνω απο 300.000 δολαρια έβγαλε ο Ντόναλντ Τραμπ πουλώντας αντίτυπα της Βίβλου, ενώ έχει μεγάλο απόθεμα σε κρυπτονομίσματα και ράβδους χρυσού, αλλά χρωστάει πάνω από 100 εκατ. δολάρια από τρεις αγωγές που έχασε για υποθέσεις δυσφήμισης και απάτης.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που δήλωσε ο Τραμπ, όπως υποχρεούται να κάνει κάθε χρόνο όποιος διεκδικεί ομοσπονδιακό αξίωμα, πέρα από την ακίνητη περιουσία του στις ΗΠΑ έχει παγκόσμια οικονομικά συμφέροντα, όπως επί παραδείγματι καταχωρημένα εμπορικά σήματα στην Κίνα, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν, την Ουκρανία και το Ισραήλ.

Αν και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ απαριθμεί τα περιουσιακά του στοιχεία σε πάνω από 150 σελίδες, οι οφειλές του ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια λόγω των νομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε φέτος.

Όπως αναφέρει ο Τραμπ στη δήλωσή του, έβγαλε 300.000 δολάρια από την πώληση αντιτύπων της «God Bless the USA Bible», της «μοναδικής εγκεκριμένης από τον ίδιο».

Τα αντίτυπα πωλούνται έναντι 59,99 δολαρίων έκαστο από τον περασμένο Μάρτιο σε συνεργασία του Τραμπ με τον γνωστό συντηρητικό μουσικό Λι Γκρίνγουντ, το τραγούδι του οποίου «God Bless the USA» («Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική») ακούγεται σε όλες τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου.

Ο Τραμπ αποκόμμισε χρήματα και από την πώληση δικών του βιβλίων – 4,5 εκατ. δολάρια από το “Letters to Trump” («Επιστολές στον Τραμπ») που αντάλλαξε με celebrities και μισό εκατ. δολάρια από το βιβλίο του «A MAGA Journey» («Ταξίδι Κάνοντας Ξανά Μεγάλη την Αμερική»)

Οι επενδύσεις του Τραμπ σε κρυπτονομίσματα και χρυσό
Στη δήλωση αναφέρεται ότι ο Τραμπ έχει πραγματοπoιήσει εξαψήφια επένδυση σε ράβδους χρυσού και ότι κατέχει κάπου ένα έως 5 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα, που ο πρώην πρόεδρος αποκαλούσε κάποτε «απάτη».

Στο μεταξύ άλλαξε γνώμη και πρόσφατα εξέφρασε τη στήριξή του σε αυτά σε ένα παγκόσμιο συνέδριο κρυπτονομισμάτων στο Νάσβιλ του Τενεσί. «Δεν απειλεί το bitcoin το δολάριο, αλλά η συμπεριφορά της νυν κυβέρνησης των ΗΠΑ», είπε.

Αν και η λίστα των περιουσιακών στοιχείων του είναι μεγαλύτερη, ο κατάλογος των οφειλών του του Τραμπ είναι δαπανηρός, αφού περιλαμβάνει τρεις νέες, που σχετίζονται όλες με τους νομικούς του μπελάδες.

Οι δύο πρώτες αφορούν σε αποζημιώσεις που χρωστά ο Τραμπ στη συγγραφέα και αρθρογράφο Τζιν Κάρολ, που τον είχε καταγγείλει για σεξουαλική επίθεση, με τον ίδιο να την αποκαλεί ψεύτρα και να της επιτίθεται δημόσια. Πέρυσι κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση που αφορά επίθεση επί της Κάρολ τη δεκαετία του 1990, ωστόσο απορρίφθηκε η κατηγορία του βιασμού και φέτος κρίθηκε ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο Τραμπ δεσμεύτηκε να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Η τρίτη οφειλή του, άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων, καλύπτει μια εγγύηση σε μια αστική αγωγή που άσκησε στον Τραμπ η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίθια Τζέιμς, η οποία τον κατηγόρησε ότι διόγκωσε δολίως τις αξίες ακινήτων του.

Δικαστής έκρινε ότι ο Τραμπ πρέπει να πληρώσει πάνω από 350 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για την υπόθεση αυτή, αλλά ο Τραμπ αρνήθηκε τις αιτιάσεις και άσκησε έφεση.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]