Αθήνα Καιρός

Νέα Ζηλανδία: «Κάποιος άλλος τό’κανε», λέει ο ύποπτος για την φονική πυρκαγιά σε ξενοδοχείο

2 λεπτά
Νέα Ζηλανδία: «Κάποιος άλλος τό’κανε», λέει ο ύποπτος για την φονική πυρκαγιά σε ξενοδοχείο

Ο 48χρονος, που κατηγορείται για τη φονική πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στη Νέα Ζηλανδία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 5 άνθρωποι, δήλωσε σήμερα όταν παρουσιάστηκε ενώπιον δικαστηρίου ότι "κάποιος άλλος το έκανε".

“Χρειάζομαι εγγύηση, χρειάζομαι έναν καλό δικηγόρο. Κάποιος άλλος το έκανε”, είπε φωναχτά ο άνδρας κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στο περιφερειακό δικαστήριο του Ουέλινγκτον.

Ο ύποπτος, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, κατηγορείται για εμπρησμό και ότι προκάλεσε την πυρκαγιά που ξέσπασε στο ξενοδοχείο Loafers Lodge τα ξημερώματα της Τρίτης, βάζοντας φωτιά λίγες ώρες νωρίτερα σε καναπέ στο τετραώροφο αυτό κτίριο στην πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας. Ο κατηγορούμενος έχει τεθεί υπό προσωρινή κράτηση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν αναζητά άλλο πρόσωπο σε σχέση με την πυρκαγιά.

Σήμερα η αστυνομία αναθεώρησε προς τα κάτω τον προσωρινό απολογισμό των νεκρών από την πυρκαγιά σε τουλάχιστον πέντε. Η πυροσβεστική υπηρεσία είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι υπάρχουν “τουλάχιστον έξι νεκροί”.

Ακόμη δεν έχουν δώσει σημεία ζωής “λιγότεροι από δέκα” άνθρωποι, σημείωσε επίσης ο αξιωματούχος της αστυνομίας Ντιόν Μπένετ, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει προς το παρόν στη δημοσιότητα πιο ακριβή αριθμό σχετικά με τους ανθρώπους που αγνοούνται μετά την πυρκαγιά στο κατάλυμα αυτό στο Ουέλινγκτον για εργαζόμενους και ευάλωτα άτομα.

Ειδήσεις σήμερα

Ξεσηκωμός από το κίνημα της «γραβάτας» – Οργή και ανησυχία από μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους, εμπόρους, επαγγελματίες

Κρήτη: Σείστηκε το Ηράκλειο από τους απανωτούς σεισμούς – 4,3 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτοδύναμη ΝΔ για μία αυτοδύναμη Ελλάδα – Σάλπισμα νίκης από τη Θεσσαλονίκη

Εκλογές 2023

Εκλογές 2023: Πού ψηφίζω – Βρείτε εύκολα online το εκλογικό σας κέντρο

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις, οι δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls

Εκλογές; 2023: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την διαδικασία και την τσέπη σας 

Εκλογές 2023: Δείτε live τον διαδραστικό χάρτη με όλα τα αποτελέσματα

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]