Τουλάχιστον εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 45 αγνοούνται μετά από ναυάγιο στα ανοικτά του Τζιμπουτί, όπως ενημέρωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM).
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 24/3 κοντά στη βόρεια ακτή, στην περιοχή Ομπόκ, ενώ στο σκάφος επέβαιναν περίπου 320 άνθρωποι κατά την ώρα του ατυχήματος.
Ο IOM δεν έδωσε πληροφορίες για την προέλευση ή τον τελικό προορισμό της βάρκας, καθώς τέτοιου είδους ναυάγια είναι συχνά στη θαλάσσια διαδρομή μεταξύ του Κέρας της Αφρικής και της Υεμένης.
Χιλιάδες μετανάστες από χώρες της περιοχής, κυρίως Αιθιοπία και Σομαλία, επιχειρούν κάθε χρόνο να φτάσουν στη Σαουδική Αραβία και σε χώρες του Κόλπου, αναζητώντας καλύτερες εργασιακές ευκαιρίες.












![Πλεύση Ελευθερίας: Viral η ένσταση σε μπακαλοτέφτερο [δείτε εικόνα]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/04/konstantopoulou-1-300x200-jpeg.webp)







![Αλέξης Τσίπρας: Ίδια κόλπα με το #askTsipras, 11 χρόνια μετά [δείτε βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/07/tsipras-1024x683.jpg)