«Είμαστε υπάλληλοι υποδοχής, όχι αστυνομικοί. Η προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των ανθρώπων και των αντικειμένων», τόνισε, εξηγώντας γιατί η προστασία των επισκεπτών ήταν πρώτη σκέψη εκείνης της στιγμής.
Κρύφτηκε κοντά σε μια έξοδο κινδύνου για να παρακολουθεί και να μεταφέρει πληροφορίες στην αστυνομία. «Τους είδα να κόβουν το τζάμι,» αφηγείται, και προσθέτει ότι μέσα στην αίθουσα «δεν ακουγόταν τίποτα, λόγω του θορύβου από τον τροχό κοπης». Οι δράστες, όπως περιγράφει, δεν ασχολήθηκαν με το προσωπικό: «δεν ήταν προτεραιότητά τους. Τους ενδιέφεραν οι προθήκες. Δεν ξέρω καν αν μας είδαν». Η όλη επιχείρηση κράτησε ελάχιστα λεπτά και ο φύλακας παραδέχεται πως φοβήθηκε, αλλά αντιλήφθηκε την αποφασιστικότητα των ληστών.
Η υπουργός Πολιτισμού Ρασιντά Ντατί στήριξε το προσωπικό, δηλώνοντας ότι «Δεν αποδέχομαι αυτές τις στοχευμένες επιθέσεις και την επαίσχυντη εργαλειοποίηση ενός τόσο σοβαρού γεγονότος». Επανέλαβε επίσης ότι «όλα τα συστήματα συναγερμού ενεργοποιήθηκαν σε κάθε παραβίαση, από το παράθυρο έως τις προθήκες. Κανένα σύστημα δεν παρουσίασε βλάβη.» Στο μέτωπο της πολιτικής, ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε την «επιτάχυνση των μέτρων ασφαλείας» του Λούβρου και αναμένει κατάλογο προτάσεων μέσα στην επόμενη εβδομάδα.