Αθήνα Καιρός

Κλιμακώνεται η ένταση στο Ιράν – Σκότωσαν «Φρουρό της Επανάστασης» στην Τεχεράνη

3 λεπτά
Κλιμακώνεται η ένταση στο Ιράν – Σκότωσαν «Φρουρό της Επανάστασης» στην Τεχεράνη

Μέλος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κοντά στο σπίτι του στην Τεχεράνη, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης κάνοντας λόγο για πιθανή ληστεία.

Ο Κάσαμ Φατολαχί «σκοτώθηκε από πυρά αγνώστων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Irna. «Πυροβολήθηκε με τέσσερις σφαίρες μπροστά στο σπίτι του». «Η αστυνομία ερευνά τα αίτια του περιστατικού», αναφέρει το πρακτορείο διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία κλοπής ή ληστείας στα διαμερίσματα κοντά στον τόπο «του ατυχήματος».

Το περασμένο Σάββατο, μέλος των Μπασιτζί (πολιτοφυλακή που συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης) πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από «ένοπλους εγκληματίες» στην πόλη Σεμιρόμ του κεντρικού Ιράν, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαδηλωτών, σύμφωνα με τα ιρανικά κρατικά μέσα.

Το Ιράν συγκλονίσθηκε από διαδηλώσεις, τις οποίες οι αρχές αποκάλεσαν «ταραχές», μετά τον θάνατο της Μάχσα Αμίνι στις 16 Σεπτεμβρίου μετά την σύλληψή της για παραβίαση του ισλαμικού ενδυματολογικού κώδικα που επιβάλλεται στις γυναίκες στο Ιράν.

Ιρανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε ολόκληρο το Ιράν κατά τις συγκρούσεις διαδηλωτών με τις δυνάμεις ασφαλείας, ανάμεσά τους και μέλη των δυνάμεων καταστολής, και χιλιάδες έχουν συλληφθεί.

Η Τεχεράνη κατηγορεί «ξένες εχθρικές δυνάμεις» και οργανώσεις της αντιπολίτευσης για την πρόκληση των «ταραχών».

Τον περασμένο μήνα, η Τεχεράνη εκτέλεσε δύο άνδρες ηλικίας 23 ετών που κρίθηκαν ένοχοι για επιθέσεις κατά των δυνάμεις ασφαλείας στο πλαίσιο των διαδηλώσεων.

Η ιρανική δικαστική εξουσία έχει καταδικάσει σε θάνατο άλλους 11 ανθρώπους. Οι τέσσερις από τις αποφάσεις έχουν επικυρωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ειδήσεις σήμερα

Πλεύρης για ελλείψεις φαρμάκων: Θα καλυφθούν με γενόσημα και εισαγωγές – Κανένα πρόβλημα στα νοσοκομεία

Σύνταξη με όρια ηλικίας από 58,5 έως 64,9 ετών [πίνακες]

Κορονοϊός: Στο «πόδι» η Ευρώπη, ξυπνούν μνήμες μετά τον παγκόσμιο συναγερμό λόγω Κίνας – Σήμερα οι ανακοινώσεις της ΕΕ για νέα μέτρα

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]