Αθήνα Καιρός

Ισπανία: Σε κοριτσάκι 6 μηνών ανήκει το ακέφαλο σώμα που βρέθηκε σε παραλία

4 λεπτά
Ισπανία: Σε κοριτσάκι 6 μηνών ανήκει το ακέφαλο σώμα που βρέθηκε σε παραλία

Το παιδί του οποίου το ακέφαλο σώμα βρέθηκε σε μια παραλία της Ισπανίας ,νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ήταν ένα κοριτσάκι ηλικίας κάτω των έξι μηνών, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα (13/7).

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα παιδί ηλικίας 2-3  μετά τη ζοφερή ανακάλυψη στο θέρετρο της Costa Dorada, στο Roda de Bera, την Τρίτη (11/7). Αλλά τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν ότι το άτυχο παιδί ήταν πολύ μικρότερο, απ’ ό,τι πιστευόταν αρχικά.

Εκτός από την επιβεβαίωση του φύλου της , οι ιατροδικαστές κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα ότι το σώμα της βρισκόταν στο νερό για ένα διάστημα μεταξύ δεκαπενθήμερου και δύο μηνών.

Το γεγονός ότι έλειπε το πάνω μέρος του κορμού του μωρού, μαζί με το κεφάλι της, θα κάνει πιο δύσκολο να εξακριβωθεί εάν πέθανε κατά λάθος ή ως αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.

Αυτή την στιγμή, γίνονται περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί η πιθανή αιτία θανάτου και να προσδιοριστεί η εθνοτική καταγωγή του παιδιού.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Περ Βιρτζίλι, δήλωσε μετά τη ζοφερή ανακάλυψη του πτώματος  ότι το παιδί θα μπορούσε να βρισκόταν σε σκάφος μεταναστών που βυθίστηκε στη Μεσόγειο.

Ένας καθαριστής του δήμου ανακάλυψε το ζοφερό εύρημα το πρωί της Τρίτης (11/7) και ειδοποίησε τους προϊστάμενούς του, που με την σειρά τους κάλεσαν την αστυνομία.

Αξιωματικοί της Πολιτικής Φρουράς απέκλεισαν την περιοχή και μεταφέρουν ντόπιους και παραθεριστές σε άλλα σημεία της παραλίας, προτού ο αρμόδιος δικαστής εγκρίνει την απομάκρυνση της σορού.

Ο δήμαρχος είπε ότι ο υπάλληλος του δημοτικού συμβουλίου είδε το παιδί ξαπλωμένο με το πρόσωπο προς τα πάνω, δίνοντας αρχικά την εντύπωση ότι ήταν κούκλα.

«Δεν φορούσε τα κατάλληλα ρούχα για να είναι στην παραλία», πρόσθεσε ο δήμαρχος, εξηγώντας ότι το σώμα ήταν ντυμένο με «φορμάκι, ένα είδος αθλητικής φόρμας και ένα σακάκι».

Ορισμένοι από τους πρώτους ανθρώπους που ανακάλυψαν τα ανθρώπινα λείψανα νόμιζαν αρχικά ότι κοιτούσαν μια κούκλα, λόγω της αποσύνθεσης του σώματος, και δεν επικοινώνησαν με την αστυνομία.

Επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για πτώμα παιδιού, μόλις έφτασαν αξιωματικοί της Πολιτικής Φρουράς.

Τα λείψανα απομακρύνθηκαν από την παραλία γύρω στις 11.30 (τοπική ώρα) μετά από δικαστική άδεια.

Λαβρόφ: «Πυρηνική απειλή» τα σχέδια της Δύσης να προμηθεύσει με F-16 το Κίεβο

Γαλλία: 130.000 αστυνομικοί στους δρόμους την ημέρα της Βαστίλης

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]